Jókedvűen készülnek női futsalosaink

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata az előző héten megkezdte a hangolást a 2020/2021-es szezonra. Csapatunk programjában többek között edzőtábor és felkészülési torna is szerepel.

Üveges Katalin tanítványai újra birtokukba vették a DESOK-ot, a csarnokban a foglalkozások remek hangulatban zajlanak. Ez nem is meglepő, hiszen a strandfoci bajnokságban elért második helyezés, és az ezzel járó BL-indulás olyan sikernek számít, amiből erőt lehet meríteni a következő hetek feladataira.

“Valóban jókedvűen vágtunk bele az edzésekbe. A fokozatosság elvét tartjuk szem előtt, vagyis az első hét a ráhangolódás jegyében zajlott, a keményebb munka most következik. A felkészülés elején nem volt teljes a keretünk, több játékos – köztük én is – sérüléssel bajlódott. A múlt héten Quirikó Vivien tartotta a tréningeket. Nagyon örülök Vivi érkezésének, remek az összhang közöttünk, szerencsére a futsalról alkotott filozófiánk is megegyezik. Augusztus végén egyhetes edzőtáborban veszünk részt a Körös-torokban. Már tavaly megtapasztalhattuk, hogy milyen fontos ez az időszak, hiszen taktikailag és fizikálisan egyaránt sokat fejlődhet az együttes. Az együtt töltött napoknak hála az előző idényt kiválóan kezdtük, hasonlóban reménykedünk idén is” – fogalmazott Üveges Katalin.

Játékos-edzőnk a felkészülési találkozókról elmondta, több egylettel is felvette a kapcsolatot, de gyakran nemleges választ kapott a megkeresésre. Az már eldőlt, hogy alakulatunk ismét elindul a Thelena Kupán, emellett a Tolnával biztosan megmérkőznek lányaink, míg az edzőtábor során környékbeli gárdák ellen gyakorolhatunk. Tavaly a Budstarral vívott találkozókon hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, ám idén a koronavírus miatt nem lesz lehetőségünk az ukránokkal összecsapni.

Az NB I új idényével kapcsolatban még sok a bizonytalanság, például azt sem lehet tudni, hogy mikor kezdődik a pontvadászat. Üveges Katalin elárulta, a mostani szezonban a Hajdúböszörmény, a Miskolc és a Gyula sem szerepel az élvonalban, ellenben a Budaörs vállalta az osztályváltást. Ennek fényében a DEAC mellett az Astra, a Tolna, a Szekszárd, a TFSE és a Budaörs alkotja majd a mezőnyt.