Kétgólos hátrányból álltunk fel

A második félidőben megérkeztek a gólok, ennek köszönhetően a Debreceni Egyetem csapata három pontot szerzett a Szekszárd ellen.

A DEAC két vereség után a sereghajtó szekszárdiak otthonában térhetett vissza a győztes útra. Az első helyzetre nem kellett sokat várnunk, Krascsenics és Horváth szép összjátéka után utóbbi lőtt a kapu mellé. Nem sokkal később Kágyi maradt nagyon üresen, de a lövését védte Torma Lilla. A második percben jártunk, amikor a hatoshoz közel jutott szabadrúgáshoz a Szekszárd, a lehetőséget Horváth Katalin értékesítette (a labda a gólvonalon álló Fülöp Diánát is érintette). A gól után nagy nyomást helyeztünk a szekszárdiakra, akik sokáig álltak a sarat.

A figyelmünk nem lankadhatott hátul, mivel Nagy-Cseke könnyen megduplázhatta volna a hazaiak fórját, ám a kilencesről leadott lökete a kapufát is érintve hagyta el a játékteret. Jóval többet vándorolt a játékszer az ellenfelünk térfelén, ám a tizennegyedik minutumban Kerekes nagy kidobása után Nagy-Cseke próbálkozása az oldalhálóban kötött ki, ami újabb intő jel lehetett. Üveges Katalin kiszorított helyzetből igyekezett megtréfálni a szekszárdi hálóőrt, akinek a kapufa segített. A félidőhöz közelítve megint Nagy-Cseke okozott galibát, de Torma bravúrral védett. A szekszárdi reteszt nem tudtuk feltörni az első játékrészben, így a pihenő során 1-0 állt az eredményjelzőn.

Sajnos a térfélcsere után Nagy-Cseke már megnyerte az újabb párbaját Torma ellen, ezzel nőtt a hátrányunk. Szerencsére a DEAC nem tört meg, Krascsenics balról indult befelé, majd a hatoshoz érve bevette Kerekes kapuját. A képlet nem változott: mi birtokoltuk többet a labdát, vetélytársunk főleg a kontráiban bízott. Horváth Viki a meglódulását követően Nagy Anikóhoz passzolt, aki egalizált. Fülöp letámadása Schellt és Kerekest is zavarba hozta, végül a kapufáról kipattanó labdát a kapuba pofozta a játékosunk, ezzel fordítottunk. Három perccel a vége előtt Schell lövését a lécre tolta Torma, aztán Kágyi eszén szintén túljárt.

Az eredmény már nem változott, a DEAC nagy küzdelem árán szerezte meg a három pontot a Tolna megyei vetélytárs csarnokában.

“A második félidőre feljavult a játékunk, ez a legnagyobb pozitívum. Remekül kezdtek a szekszárdiak, sokáig tudták tartani és diktálni az iramot, az utolsó tizenöt percben viszont már mi domináltuk a mérkőzést, ami végre a gólok tekintetében is megmutatkozott. Nagyon felszívták magukat a lányok, amiért dicséret illeti őket. Jó lenne, ha ezt a formát már a meccs elejétől sikerülne hozni. Külön öröm számomra, hogy mindkét újoncunk (Nagy Anikó és Fülöp Diána – a szerk.) góllal tudott hozzájárulni ehhez a sikerhez, amely már fordulók óta érett nekik” – nyilatkozta Üveges Katalin.

NB I 8. forduló
Szekszárdi FC-DEAC 2-3 (1-0)
gólszerző: Horváth K. (2.), Nagy-Cseke (22.), ill. Krascsenics (24.), Nagy A. (30.), Fülöp D. (32.)

Főkép: Kovács Anikó