Lefékeznénk az éllovast

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata a Veszprém otthonában lép pályára hétfőn 18.30-tól. Ellenfelünk négy meccs után még nem botlott, ennek ellenére Kántor Tamás bízik a pontszerzésben.

Berettyóújfalu és Szombathely után Veszprém következik férfi futsalosaink “országjáró túrájában”. Az előző két idegenbeli meccsünkön egygólos vereséget szenvedtünk, és a jelek szerint a királynék városában sem lesz könnyű dolgunk, hiszen hétfői vetélytársunk hibátlan mutatóval rendelkezik. A veszprémi gépezet egyébként az előző szezonban eléggé akadozott, ezt támasztja alá, hogy az alapszakaszban csak a nyolcadik helyen végzett, de úgy tűnik, a nyáron sikerült rendezni a sorokat.

“Szerintem a Veszprémnek a mostani az igazi arca, a legutóbbi idényben tudása alatt teljesített” – szögezte le Kántor Tamás. “Kicsit meglepett, hogy vetélytársunk jelenleg az első helyen áll, de sokat tett ezért. Kiélezett meccsre számítok, úgy gondolom, nincs nagy különbség a két együttes között. Bízom benne, hogy legalább ponttal, de inkább pontokkal tudunk hazatérni. Ehhez jó védekezésre lesz szükség, emellett támadásban pedig maximális odafigyeléssel kell tennünk a dolgunkat. A bakonyiaknál nyilván vannak kulcsemberek, ilyen például Tatai József, ám főleg csapatként erősek” – fogalmazott 26 esztendős játékosunk. A Kántor által említett Tatai négy összecsapáson már hatszor köszönt be, vagyis valóban erőssége a Veszprémnek.

A DEAC a Nyírgyulaj és a Fradi legyőzésével kezdett, de az éremesélyesnek tartott Mezei-Vill, Haladás kettőst nem tudta meglepni.

“Nyilván nem örültünk a két vereségnek, de nem viselt meg bennünket. Berettyóújfaluban nagyon feljavult a játékunk a második félidőben, ez mindenképpen bizakodásra adhat okot. A Hali ellen sajnos sérülés miatt hiányzott Two, aki váratlan megoldásaival bármikor képes veszélyt okozni. Szerencsére a jelek szerint Veszprémben már ő is bevethető lesz” – zárta mondandóját Kántor.

NB I 4. forduló
Balaton Bútor FC Veszprém-DEAC
2020. 09. 28. (hétfő) 18:30, Március 15 Sportcsarnok