Legyőztük az Újpestet

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata pénteken lejátszotta a második edzőmeccsét az idei nyáron: Elek Gergő együttese az újpestieket fogadta.

A DESOK-ba kilátogató drukkerek nagyobb dózisban kaptak futsalt, hiszen a felkészülési találkozó 40 perces félidőkből állt (bár a játékmegszakítások során nem állt meg az óra). Együttesünk kapuját Krajcsi őrizte az első félidőben, az ütközetet pedig a Tóth, Rácz, Two és Thiago Alves sorral nyitottuk. Az első komolyabb lehetőség Tóth Attila előtt adódott, de a vendégek kapusa hárított. Two az ördöngős cseleivel gyakran komoly fejtörést okozott a lila-fehéreknek, valószínűleg a brazil légiós látványos megoldásaival a bajnokságban is sokszor tapsra ragadtatja a szimpatizánsokat. Aztán egy megingásunkat góllal büntetett a fővárosi egylet: nem tudtunk tisztázni, így két újpesti vezethette a labdát egy DEAC-os futsalosra, az akciót Matyó fejezte be. Rácz lódult meg, majd lövése a kapuban pihent meg, ezzel egyenlítettünk. Az első negyven minutumban ugyan veszélyesebb volt alakulatunk, ám a vezetést nem tudtuk megszerezni.

A második játékrészre kapust cseréltünk, Krajcsit Dobi váltotta. Thiago Alves dolgoztatta meg Tyukászt, ezt követően pedig Tóth próbálkozása a kapufát is érintve vándorolt a gólvonalon túlra (2-1). Újabb fordulat következett, ugyanis Kavalecz Márk szintén beköszönt. A végeredményt Szabó Ábel állította be, fiatal tehetségünk a bal alsót lőtte ki. A hajrában az Újpest elővette az öt a négy elleni taktikát, de védelmünk stabil lábakon állt.

“Ugyan akadtak hibáink, ettől függetlenül elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Támadásban jó dolgokat láttam a fiúktól, bár az utolsó passzokba és a lövésekbe olykor hiba csúszott. Örömteli, hogy a fiatal Szabó Ábel becserélése után tíz másodperccel megszerezte a győztes gólt. Ezen a héten még az erősítésen volt a hangsúly, rengeteg edzés van a játékosok lábában, ez kicsit meg is látszódott a meccsen. A következő héten két felkészülési találkozót játszunk, a tréningeken pedig egyre inkább a taktikai elemek kerülnek a fókuszba” – mondta Elek Gergő vezetőedző.

“A meccs első pillanatától kezdve mi domináltunk, nálunk volt többet a labda. Amit elterveztünk, azt sikerült hellyel-közzel megvalósítanunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, maradt is bennem némi hiányérzet, hiszen több gólt is szerezhettünk volna. A védekezésre jobban kellett volna figyelnünk, ugyanis két ilyen gól a bajnokságban nem biztos, hogy belefér” – nyilatkozta Rácz Zsolt.

DEAC-Újpest 3-2 (1-1)
Gólszerző: Rácz, Tóth, Szabó, ill. Matyó, Kavalecz

Fotók a mérkőzésről