Leírhatatlan érzés

Az első NB I-es gólját szerző Figeczki Ágoston abban bízik, hogy egyre több lehetőséget kap a Debreceni Egyetem csapatában.

A DEAC férfi futsalosai péntek este 9-3-as győzelmet arattak az anyagi nehézségek miatt átalakuló Dunaferr otthonában, ezzel biztossá vált, hogy az alapszakasz után a felsőházban folytathatják a szereplésüket. A meccsen az is kiderült, hogy a jelen mellett a jövő is fényes lehet klubunknál, hiszen a második játékrészben olyan fiatalok jutottak szóhoz Tóth Benedek, Szabó Ábel és Figeczki Ágoston személyében, akik pár éven belül fontos láncszemeivé válhatnak a gépezetnek.

“Elek Gergő vezetőedző és Szentes-Bíró Tamás is azt hangsúlyozta az összecsapás előtt, hogy nem szabad lebecsülni a dunaújvárosiakat. Arra számítottunk, hogy kontrákra fognak berendezkedni, és ez be is jött. A meccs elején kétszer is egyenlítettek, de szerencsére a szünetre megnyugtató előnyre tettünk szert. A második félidőben már nem tömörültek be annyira a kapujuk elé, ezt pedig kihasználtuk” – nyilatkozta Figeczki Ágoston.

A 19 esztendős játékosnak nem csupán a magabiztos diadal miatt lesz örökké emlékezetes a mérkőzés, hanem azért is, mert először köszönt be az NB I-ben.

“Természetesen nagyon boldog voltam, de nem igazán lehet szavakba önteni az érzéseimet. Amikor beszálltam, a Dunaújváros az öt a négy elleni taktikát alkalmazta, így elsősorban a védekezésből igyekeztem kivenni a részemet. A labdaszerzés után Tóth Attilának is passzolhattam volna, de kapura lőttem, ami szerencsére jó döntésnek bizonyult. Nem szoktam izgulni, így ezen a meccsen sem voltam befeszülve. Arra törekedtem, hogy amit az edzésen meg tudok csinálni, azt most is megvalósítsam” – fogalmazott Figeczki, akinek ez volt a második összecsapása a legmagasabb osztályban a felnőttek között.

Ágoston tisztában van azzal, hogy hosszú út vezet odáig, hogy meghatározó tagja lesz együttesünknek, de motiváltan teszi a dolgát.

“Tudom, hol a helyem jelenleg, nem siettetek semmit. Kiváló játékosok alkotják a DEAC-ot, nehéz bekerülni a keretbe, ám nem tettem le erről. Bízom benne, hogy a következő idényekben egyre több játéklehetőséget kapok. Mindenkivel remek kapcsolatot ápolok, a rutinosabbak rengeteget segítenek nekem. Hogy mit tartok az erősségeimnek? Az akaraterőmet emelném ki, nem ismerek elveszett labdát, és soha nem adom fel a harcot, valamint jól látok a pályán. Sok dologban fejlődhetek, például a taktikai elemeket és a pontrúgás-variációkat is el kell sajátítanom” – zárta mondandóját Figeczki Ágoston.