Megyei rangadóval zárjuk az évet

A Debreceni Egyetem alakulata jobb helyzetből várhatja a szomszédvárak csatáját.

A DEAC férfi futsalosai a 2021-es esztendő utolsó bajnokiján az MVFC Berettyóújfaluval csapnak össze csütörtök este 18.30-tól a Pálfy István Rendezvénycsarnokban. A megyei rangadó előtt együttesünk a második helyen áll a tabellán huszonhat pontjának köszönhetően. Az újfaluiak jelenleg az ötödik pozícióban tanyáznak huszonhárom egységgel.

A berettyóújfaluiak az előző szezonokhoz képest eddig kevésbé nyújtanak meggyőző teljesítményt. Trencsényi János legénysége a legutóbbi fordulóban az Aramis otthonában kapott ki, emellett november elején az Újpest ellen maradt alul hazai környezetben. A gárda leggólerősebb tagja Kártik Zsombor tizenegy találatával, Rábl János nyolcszor, míg csapatunk egykori húzóembere, Tóth Attila hétszer köszönt be az NB I mostani kiírásában.

Szentes-Bíró Tamásék a Kistarcsa legyőzésével melegítettek a megyei rangadóra. A hétfői meccsen az újonc eléggé megnehezítette a dolgunkat, a 14. percben 2-0-ra vezetett, de triplázó csapatkapitányunk vezérletével végül 5-3-ra diadalmaskodtunk. Elek Gergő vezetőedző holnap már számíthat Rodrigóra is, hiszen brazil játékosunk letöltötte az eltiltását.

Október elején fordulatos meccset játszottunk az Újfaluval a DESOK-ban: Siska Gergő és Harmati Tamás góljával a hetedik minutumban 2-0 szerepelt az eredményjelzőn, ám a szünet után egalizáltak a vendégek (2-2).

– Kijelenthetjük, hogy igazi hatpontos összecsapás előtt állunk. Amennyiben elkerülnénk holnap a vereséget, nagy lépést tennénk a felsőház felé. Úgy fest, hogy az eredményei alapján ellenfelünk most megfogható. Az igazat megvallva kicsit meglepett az újfaluaiak eddigi szereplése, de még hosszú az idény, simán odaérhetnek akár a dobogóra is. Az őszi meccs fájó emlék maradt nekünk, hiszen az első félidőben a helyzeteink alapján simán nyerhettünk volna. A szünet után az MVFC átállt az öt a négy elleni taktikára, amivel nem igazán tudtunk mit kezdeni. Sajnos a Kistarcsa elleni ütközet sokat kivett belőlünk. Azt terveztük, hogy jóval könnyedebb győzelmet aratunk, de keményen meg kellett dolgoznunk a sikerért. Az egyik legfontosabb tanulsága az volt a hétfői találkozónak, hogy egyik riválist sem szabad félvállról venni – fogalmazott Harmati Tamás.

NB I 15. forduló
MVFC Berettyóújfalu-DEAC
2021. 12. 09. (csütörtök) 18:30, Pálfy István Rendezvénycsarnok

Fotók: Égerházi Péter