Méltó ellenfelei voltunk a címvédőnek

A Debreceni Egyetem csapata alaposan megszorongatta a Haladást.

A szezont három győzelemmel nyitó DEAC férfi futsalosai az előző idényben a bajnokságban élen záró Halit fogadták a DESOK-ban hétfő este. A szombathelyiek semmit sem bíztak a véletlenre, már vasárnap megérkeztek a cívisvárosba, így a rangadó előtt a csarnokunkban tréningeztek. Nálunk a sérüléssel bajlódó Siska Gergő ugyan bekerült a keretbe, ennek ellenére sajnos nem léphetett pályára.

Szépen megteltek a lelátók, a nézők már a második percben gólt láthattak, ekkor egy mesterien felépített támadás végén Dávid Richárd néhány méterről vette be Dobi Attila kapuját. Nálunk Berecz Rafael lekészítése után Rodrigo bombázott fölé. Kicsit később Nagy Kevin előtt adódott kecsegtető lehetőség, ám Dobi kibabrált vele. Az első félidő közepén egyenlítettünk, Szabó Ábel ért bele Szentes-Bíró passzába, ezzel alaposan meglepte a Vas megyeiek kapuvédőjét, Gyimesi Mátét. A tizenötödik minutumban Harmati Tamás káprázatos sarkazása után ünnepelhettünk. Ez olyan mozdulat volt, amit a világ minden pontján vastapssal jutalmaznak.

Élveztük a játékot, bátran építettük a támadásainkat, vagyis felnőttünk a Haladás szintjére. A szünet előtt Harmati óriási mentését jegyezhettük fel, aztán Dróth Zoltán lökete a gólvonalon álló Thiagóról pattant be, ezzel 2-2 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A térfélcserét követően az első hárítást Dobi mutatta be. Mi sem maradtunk bent az öltözőben, ezt Szentes-Bíró távoli lövése támasztotta alá. Vass Ottó peches volt, ugyanis a megpattanó próbálkozása a kapufán csattant. Dróth kikapcsolása – ahogy vártuk – kemény feladatnak bizonyult, de viszonylag jól teljesítettük ezt. A 29. percben Diniz villant meg, távolról leadott kísérlete a kapunkban pihent meg. A folytatásban többször eldönthette volna a meccset ellenfelünk, ám Hajmásinak, Nagynak és Siposnak sem sikerült ez. Az utolsó két percre beállt Krajcsi Bence, az érkezésével jött az öt a négy elleni variáció. Harmatit pár másodperccel a vége előtt csak néhány centi választotta el a duplázástól, de a kapufa újra kisegítette a Vas megyeieket.

A vereség ellenére csak dicséretet érdemelnek a debreceniek, akik legalább egy pontra rászolgáltak volna…

Futsal NB I 4. forduló
DEAC-Haladás 2-3 (2-2)
Gólszerzők: Szabó Á. (12.), Harmati (15.), ill. Dávid (2.), Dróth (20.), Diniz (29.)
A DEAC összeállítása: Dobi – Thiago, Harmati, Rodrigo, Berecz. Cserék: Krajcsi, Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Rácz, Sándor A., Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotók: Derencsényi István