Mi jöttünk ki rosszabbul a gólzáporból

A Debreceni Egyetem együttese vereséggel zárta a felsőházat.

A DEAC férfi futsalosai Kecskeméten vendégeskedtek hétfő este. Az már korábban eldőlt, hogy csapatunk a rájátszást követően megküzdhet a bronzéremért. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó ellenfelünknek huszáros hajrát kellene produkálnia ahhoz, hogy legyen esélye a dobogó harmadik fokára. Sajnos ehhez az első lépést ellenünk tette meg.

Kecskeméti lehetőségekkel indult a bajnoki, Kulcsár próbálkozásánál szerencsénk volt, hiszen a labda a kapufát érintette. Az ötödik percben Simic már pontosabb volt, ezzel a hazaiak megszerezték a vezetést. Az egyenlítésre nem kellett sokat várni, Szabó Lajos járt túl Rigó eszén. A folytatásban sem unatkozhattak a szurkolók, mindkét gárda sorra dolgozta ki a helyzeteket. Rövid idő alatt Ristic duplájának hála kétgólos előnyre tett szert a vetélytársunk, ám Thiago értékesítette a büntetőt, így faragott a hátrányon. Az első játékrész során még egyszer rezgett meg a hálónk: egy sarokrúgást követően Scherban ünnepelhetett.

A térfélcsere után is folytatódott az adok-kapok. Kulcsár találta meg a rést a védelmünkön, majd ezt követően Kántor Tamás villantotta meg a rúgótechnikáját egy szabadrúgásnál. A hátralévő időben Mánya is megtalálta a góllövő cipőjét, míg nálunk Szabó Lajos és Szentes-Bíró Tamás kozmetikázott az eredményen. 7-5-ös vereséggel zártuk a szereplésünket a felsőházban, míg a “hírös városiakra” a Veszprém otthonában vár egy ki-ki mérkőzés hétfőn.

Férfi futsal NB I felsőház 9. forduló
SG Kecskemét Futsal-DEAC 7-5 (4-2)
gólszerző: Simic (5.), Ristic (13., 14.), Scherban (18.), Kulcsár (21.), Mánya (27., 33.), ill. Szabó L. (6., 29.), Thiago (15.), Kántor (23.), Szentes-Bíró (40.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Faragó L., Kántor, Tóth A., Szabó Á. Cserék: Dobi, Tóth B., Sánta, Szentes-Bíró, Siska, Szabó L., Thiago, Rácz, Berecz. Vezetőedző: Elek Gergő.