Nagyot küzdöttünk az Újpest otthonában

A Debreceni Egyetem alakulata értékes pontszerzéssel zárta a kilencedik fordulót a fővárosban.

A DEAC férfi futsalosai hétfő este az Újpest csarnokában vizitáltak. A lila-fehéreknél Sánta Attila személyében akadt ismerős arc, hiszen ő az előző idényben még az együttesünkben szerepelt.

A meccs elején a kellemetlen letámadásunkkal sok problémát okoztunk a fővárosiaknak. Az első veszélyesebb lövést Harmati Tamás eresztette el, de Vámosi Marcellen nem tudott kifogni. Az ötödik percben megszerezték a vezetést a hazaiak, egy sarokrúgás után Nehéz Krisztián szakadt el az őrzőjétől, majd a helyzetét gólra váltotta. Néhány másodperccel később Nehéz ismét beköszönhetett volna, ám kb. egy méterről fölé bombázott. Ezt követően Berecz Rafael és Rodrigo tesztelte Vámosit, aki védte a lehetőségeket. Szabó Ábel Sánta szorításában esett el, a játékvezető szabadrúgást ítélt, amit Thiago elemi erővel vágott az újpesti kapuba. A tizennegyedik minutumban Horváth Benedek iramodott meg, a lekészítését pedig Lucas küldte a jobb alsóba. A másik oldalon Nehéz nagyon csúnyán állította meg a meglóduló Thiagót, brazil légiósunkat ápolni is kellett, de szerencsére tudta folytatni a játékot. A szünet előtt dél-amerikai kulcsemberünk még egy hatalmas mentést mutatott be, ezzel maradt a 2-1.

A térfélcserét követően Szabó Ábel éles szögből próbálkozott, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Nem sokkal később Dobi Attila néhány másodperc alatt két komoly hárítást mutatott be. A második játékrész feléhez közeledve sikerült egalizálnunk, Harmati, Szabó, Rodrigo volt a labda útja, utóbbi ballal rezgette meg az újpesti hálót öt méterről. Lucas módosíthatott volna az eredményen, de a kapufa kibabrált vele. A 32. percben Horváth Benedek Vasst leszerelte, majd néhány higgadt cselt mutatott be, végül a hosszú alsóba gurított. Néhány pillanattal később már kettővel mentek az újpestiek, Suscsák centerézését Panyi Kristóf pofozta be. A Dobit váltó Krajcsival elővettük az öt a négy elleni taktikánkat. Harmati távoli átlövéssel lepte meg a hazaiakat, ezzel megint felcsillant a pontszerzés reménye. Végül Rodrigo asszisztját követően Szentes-Bíró Tamás tüzelt négy méterről a léc alá. A hátralévő időben az újpestiek szintén vészkapussal támadtak, de az eredmény már nem módosult, bár a végén Thiago csúsztatása okozott némi veszélyt.

Együttesünk küzdeni tudásból jelesre vizsgázott ezen a találkozón, hiszen háromszor is eltüntette a hátrányát. Elek Gergő tanítványai pénteken a Kecskeméthez utaznak.

Férfi futsal NB I 9. forduló
Újpest FC-220 Volt-DEAC 4-4 (2-1)
gólszerzők: Nehéz (8.), Lucas (14.), Horváth B. (32.), Panyi (34.), ill. Thiago (9.), Rodrigo (28.), Harmati (34.), Szentes-Bíró (39.)
A DEAC összeállítása: Dobi – Thiago, Rodrigo, Harmati, Szabó Á. Cserék: Krajcsi, Tóth B., Faragó L., Szentes-Bíró, Vass, Rácz, Berecz, Sándor A., Serestyén. Vezetőedző: Elek Gergő

A tabella:

Fotók: Újpest Futsal/Facebook