NB I-es ellenfelet kaptak férfi futsalosaink

Megtartották a férfi futsal Magyar Kupában a sorsolást. A Debreceni Egyetem csapata a Veszprém otthonában küzdhet meg a továbbjutásért.

Tizenhat együttesnek van még esélye a trófea megszerzésére az MK-ban. A szerdai sorsoláson “belehúzott” a DEAC, hiszen az NB I-ben jelenleg harmadik helyen álló Veszprémet kapta. A bakonyiak az előző körben a Lurkó Focimánia FK-t búcsúztatták, míg Elek Gergő játékosai a PEAC otthonában diadalmaskodtak 3-2-re. Érdekesség, hogy a bajnokságban szeptember végén 8-5-ös vereséget szenvedtünk Veszprémben.

“Nem fogta a kezünket Fortuna, hiszen egy roppant erős ellenféllel kerültünk össze, emellett az sem könnyíti meg a dolgunkat, hogy nagyon hosszú út vár ránk” – kezdte a beszélgetést a vezetőedzőnk. “A veszprémi bajnokin játékban felvettük a kesztyűt az ellenfelünkkel, támadásban jól muzsikáltunk, de a védekezésünkbe sok hiba csúszott. Igyekszünk leszűrni annak a találkozónak a tanulságait. Amennyiben elöl meg tudjuk ismételni a teljesítményünket, míg hátul feljavulunk, leküzdhetjük ezt az akadályt. Bizakodásra ad okot, hogy a Dunaújváros ellen úgy éreztem, előrébb léptünk védekezésben, remélhetőleg Veszprémben jön a következő lépés. Továbbá úgy néz ki, hogy végre a teljes keret rendelkezésemre fog állni” – zárta mondandóját Elek Gergő.

A Veszprém-DEAC találkozót a tervek szerint jövő csütörtökön rendezik meg. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.