Nem elégszünk meg a döntetlennel

Torma Lilla úgy véli, a Debreceni Egyetem gárdájának fekszik a TFSE pályája.

“Érezzétek magatokat otthon!” – gyakran halljuk ezt a kedvességet a házigazdáktól, amikor vendégségbe érkezünk. Az “intelmet” az éllovas DEAC női futsalosai ebben a szezonban maximálisan betartották a második pozíciót birtokló TFSE csarnokában, hiszen kétszer is fölényesen diadalmaskodtak (a bajnokságban 6-1-re, a Magyar Kupában pedig 6-0-ra). Amennyiben a cívisvárosiak folytatják a sormintát szombat este, akkor nem csak az újabb sikernek, hanem az alapszakasz első helyének is örülhetnek.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy nekünk a döntetlen is elegendő lenne, ennek ellenére a győzelem a célunk – hangsúlyozta Torma Lilla. – Nem igazán lehet még tudni, hogy ki várhat ránk az elődöntőben, de az alapszakasz megnyeréséből önbizalmat meríthetnénk. Ellenfelünknek is van sansza az elsőségre, így nagy csatára készülünk, a maximumot kell kiadnunk magunkból. Az előző meccseken sokat profitáltunk a TFSE pályájából, ami kedvez a gyors játékunknak. Üveges Katalin sajnos eltiltása miatt nem szerepelhet, de rajta kívül teljes lesz a keretünk” – fogalmazott a kiváló kapus.

Együttesünk az előző héten megtalálta a “kikapcsoló gombot” Kota Gabriellán, most pedig Pádár Anita személyében egy másik lesipuskást kellene kordában tartani. A rutinos Pádár eddig 22-szer köszönt be a mostani bajnokságban, így öles léptekkel halad a gólkirályi cím felé.

“Jól ismerem Pancsát, hiszen korábban a csapattársam is volt. Kiszámíthatatlan játékosnak tartom, a semlegesítését egy ember biztosan nem tudja megoldani” – hangsúlyozta Torma.

A DEAC-ot az előző négy fordulóban egyetlen vetélytárs sem tudta megfogni. Horváth Viktóriáék legutóbb az Astra elleni 5-0-s diadallal jelezték, hogy kirobbanó formában vannak. Torma Lilla a sikerből nem csak bravúros hárításaival, hanem egészpályás találatával is kivette a részét.

“Ha jól számolom, harmadszor köszöntem be az NB I-ben. Természetesen örülök a gólomnak, ám annak még inkább, hogy nem vették be a kapumat. Egyébként szeretek a mezőnyben játszani, az edzéseken sokat gyakoroljuk az öt a négy elleni szisztémát, amely során rám is fontos szerep hárul” – árulta el hálóőrünk, aki a rangadón ütközött Kota Gabriellával, így néhány percre le kellett cserélni. Ezzel kapcsolatban elmondta, szerencsére már semmi gondja nincs, inkább az ijedtség volt nagyobb az esetnél.

NB I 15. forduló
TFSE-Szertarsport.hu-DEAC
2021. 03. 06. (szombat) 20:15, Vasas Sportcsarnok – zárt kapuk mögött

A tabella: