Nem kegyelmezett az éllovas

A Debreceni Egyetem csapata nem tudta borítani a papírformát a Hali ellen.

A felsőházba igyekvő DEAC a listavezető Haladást fogadta a 12. forduló nyitányán. A szombathelyiek nem érdemtelenül vezetik a tabellát, hiszen eddig csak a Nyírgyulaj tudott pontot rabolni tőlük. Abból a szempontból is csemegének ígérkezett a pénteki bajnoki, hogy a magyar válogatott legutóbbi keretébe nyolc játékost adott a két klub (ötöt a Hali, hármat pedig mi).

Az első lehetőség Siska előtt adódott, de a szép mozdulata nem jött be. Ezt követően egyre nagyobb nyomás nehezedett ránk, Dobinak bőven akadt dolga. Dávid távoli bombája a lécnek “fájt”, majd a hatodik percben Dróth bizonyította a klasszisát. Nagy iramot diktáltak a vendégek, akik Sipos megiramodása után már kettővel vezettek. Elek Gergő a félidő derekán időt kért, ám a folytatásban is a bajnokesélyes dominált. Egy centerezés után Vidák köszönt be, aztán Soares De Melo küldte a labdát a bal alsóba (0-4). Gerencsér nagy ziccerben nem tudta növelni a Vas megyeiek fórját. A szünet előtt Tóth párszor megdolgoztatta Alasztics Marcellt, de nem változott az eredmény.

A második játékrészben nagy erőt fordítottunk a szépítésre. Siska gólba tartó lövésénél mentett az egyik szombathelyi. Az esetnél válogatott centerünk azt érezte, hogy szabálytalankodtak vele, ezt a játékvezető tudtára is adta, de a síp néma maradt. Egy begyakorolt figurának hála Szabó Lajos kozmetikázott az álláson.

A pislákoló reménysugarat hamar kioltotta a Haladás, mivel Kovács a kaputól néhány lépésre értékesítette a sanszát. A 33. percben Rácz szép lefordulás után járt túl Alasztics eszén. Bő hat minutummal a vége előtt Siska húzta magára a narancssárga mezt, vagyis az öt a négy elleni taktikát vettük elő. Ebben a szisztémában mindig megvan a rizikó, hiszen egy aprócska hiba is sokba kerülhet. Ezúttal Vas Ádám a saját térfeléről használta ki, hogy üresen tátongott a kapunk.

A vereség ellenére maradunk az ötödik helyen. Továbbá annak is örülhetünk, hogy a sérüléséből visszatérő Thiagót a második félidőben be tudta vetni Elek Gergő. Ha minden a tervek szerint alakul, legközelebb a Veszprémet látjuk vendégül.

NB I 12.forduló
DEAC-Haladás 2-6 (0-4)
Gólszerző: Szabó L. (25.), Rácz (33.), ill. Dróth (6.), Sipos (10.), Vidák (11.), Soares (12.), Kovács M. (25.), Vas Á. (36.)

Fotók a mérkőzésről