Rosszul jöttünk ki a gólzáporból

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata a Veszprém otthonában vendégeskedett hétfő este. A nézők nem unatkoztak, hiszen tizenhárom találatot láttak, a hazaiak végül 8-5-re diadalmaskodtak.

Újabb rázósnak tűnő idegenbeli meccs várt Elek Gergő játékosaira, akik a listavezető Veszprémhez utaztak. A bakonyi együttes hibátlan mutatóval várta a kezdő sípszót, míg a DEAC két győzelem után a Berettyóújfalutól és a Haladástól is vereséget szenvedett. Az mindenképpen örömteli volt, hogy a brazil Two ismét pályára léphetett.

Már a második percben megszerezték a veszprémiek a vezetést, egy pontrúgásnál megfeledkeztünk Tatai Józsefről, aki becsúszva küldte a labdát Dobi kapujába. Nem sokkal később Rutai Balázs távoli bombájával módosult 2-0-ra az eredmény. A gyengébb rajt után Siska Gergő szépített, a csapatunkhoz nyáron visszatérő center az első bajnoki gólját szerezte. A félidő hajrájában ismét felpörögtek az események: egy szemre is tetszetős támadás végén Kántor tette fel az i-re a pontot (2-2). Sokáig nem örülhettünk az egyenlítésnek, hiszen a meglóduló Rutai remek passzt adott Pál Patrik Krisztiánnak, aki nem hibázott néhány centiről. Pár másodperccel a szünet előtt Two asszisztját értékesítette Rácz. A hat gól mellett nagy iram és több komoly lehetőség jellemezte az első húsz minutumot.

A térfélcsere után sem lassítottak a csapatok. Two szabálytalankodott a hatoson belül Bencsikkel, a büntetőnél Pál lába nem remegett meg. Kántor kezezése miatt a 28. percben ismét hatost lőhetett Pál, aki a kapuba bombázott (5-3). Egy hosszú indítás után Bencsik lépett ki, majd higgadtan a bal alsóba gurított, már hárommal ment vetélytársunk. A hátralévő időben Tóth Attila duplázott, és Tatai is megszerezte második találatát. A 8-5-ös végeredményt Pál Patrik Krisztián állította be a 39. minutumban. A 23 esztendős játékos négy góljával abszolút nyerőembernek bizonyult.

“Hideg zuhannyal kezdődött a mérkőzés, az ellenfél felépített támadás nélkül vezetett 2-0-ra, javarészt a koncentrációs hibáinkból, ami azért különösen fájó, mert erre közvetlenül a meccs előtt felhívtam a figyelmet. Viszont ezután – főleg támadásban –  úgy teljesítettünk, ahogy minden edző álmodja. Azt csinálták a játékosok, amit kértem, hozzátették a kreativitásukat, remekül játszottak. Ellenfelünk fölé nőttünk mind labdabirtoklásban, mind kapura lövésben. A második félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, ez sok esetben pontosztozkodással jár vagy nüanszok döntenek, mégsem ez történt. Azok befolyásolták a mérkőzést, akiknek az egyenlő feltételeket kellett volna biztosítaniuk, de ők inkább a főszerep mellett döntöttek, kár hogy nem lehet nekik beírni két pontot, mert megérdemelnék… Összességében büszke vagyok a csapatomra, de alaposan ki kell elemeznünk, hogy miért kaptunk öt jogos gólt” – nyilatkozta Elek Gergő vezetőedző.

A Veszprém öt meccs után hibátlan mutatójának köszönhetően vezeti a táblázatot, a hat ponttal rendelkező DEAC a hatodik helyen áll. Szentes-Bíróék pénteken 18.30-tól az Aramist fogadják a DESOK-ban.

NB I 4. forduló
Balaton Bútor FC Veszprém-DEAC 8-5 (3-3)
gólszerző: Tatai (2., 34.), Rutai (2.), Pál Patrik Krisztián (19., 24., 28., 39.), Bencsik (30.), ill. Siska (3.), Kántor (18.), Rácz (20.), Tóth A. (34., 35.)