Szentes-Bíró Tamás: még színvonalasabb lesz a bajnokság

A 25 esztendős csapatkapitány szerint a Debreceni Egyetem alakulata hasznos tapasztalatokkal gazdagodott az első edzőmeccsen.

A DEAC férfi futsalosai a múlt héten kezdték meg a felkészülést az új szezonra. Elek Gergő tanítványai nem unatkoznak, hiszen napi két tréning szerepel a programban. Még nem teljes a csapatunk, ugyanis a két légiósunk, Thiago és Rodrigo jelenleg Brazíliában tartózkodik. A dél-amerikai játékosok a tervek szerint az elkövetkező napokban csatlakoznak a kerethez.

“Ez az időszak a kemény munkáról és az erőgyűjtésről szól. Délelőttönként kondiedzéseken veszünk részt, míg délutánonként labdás foglalkozások várnak ránk. Demkó Bence személyében új erőnléti edző foglalkozik velünk. Elégedettek vagyunk a munkájával, hiszen sok futsalspecifikus gyakorlattal rukkol elő. A nyáron hozzánk igazoló Vass Ottó és Harmati Tamás debreceni kötődésűek, ebből kifolyólag sem okozott nekik nagy problémát a beilleszkedés” – adott helyzetjelentést Szentes-Bíró Tamás.

Együttesünk az Újpest ellen edzőmeccset játszott csütörtökön. A 40 perces félidőkből álló összecsapást (az időt futó órával mérték) a lila-fehérek nyerték meg 5-2-re, a góljainkon Harmati Tamás és Siska Gergő osztozott.

“Alapvetően nem volt óriási gond a játékunkkal, ám a komoly terhelés miatt érződött rajtunk a fáradtság, aminek köszönhetően olykor kihagyott a figyelmünk. Elkerülhető gólokat kaptunk, például kétszer is pontrúgásból vették be a kapunkat az újpestiek. Ami pozitívum, hogy jóval többet birtokoltuk a labdát, de a védekezésünkön és a helyzetkihasználásunkon javítani kell” – mutatott rá a csapatkapitány. A tervek szerint a DEAC szerdán újabb felkészülési találkozón gyakorolhat, ekkor a Berettyóújfalut látja vendégül a DESOK-ban.

Néhány napja már beszámoltunk arról, hogy az MLSZ elkészítette a bajnokság sorsolását, az első fordulóban a Kecskemétet fogadjuk. Nyugodtan nevezhetjük az ütközetet rangadónak, mivel mindkét gárda a felsőházba jutott idén.

“Várom már a bajnokság nyitányát, a kecskemétiek kerete is átalakult, kíváncsi vagyok, mire lesznek képesek ebben a szezonban. Szerintem a mostani bajnokság még színvonalasabb lesz, mint az előző, ugyanis gyakorlatilag az összes csapat erősebbé vált. A szövetség úgy döntött, hogy egy gárdában maximum két külföldi szerepelhet, amiből a honi futsal és a magyar válogatott is profitálhat” – zárta mondandóját Szentes-Bíró.