Szombathelyi túra következik

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata hétfőn 18.30-tól a Haladással találkozik. Rácz Zsolt szerint letámadással meg tudják lepni a Dróth Zoltánt is felvonultató vetélytársat.

Férfi futsalosainknak közel ötszáz kilométert kell utazniuk, hiszen az NB I harmadik fordulójában a Haladás otthonában vizitálnak. A Vas megyeiek az előző meccsükön pontokat hullajtottak a Nyírgyulaj ellen (2-2), míg Elek Gergő tanítványai a Berettyóújfalu csarnokában 4-3-ra maradtak alul.

“Ebben a szezonban nagyon sűrű a mezőny, nüansznyi különbségek dönthetnek el egy-egy összecsapást, így annyira nem lepett meg a szombathelyiek döntetlenje” – kezdte a beszélgetést Rácz Zsolt. “A Hali egyik erőssége az összeszokottság, a csapat magja régóta együtt játszik. Dróth Zoltánra külön készülünk, hiszen a megoldásaival egyedül képes meccseket eldönteni. Rajta kívül a szerb Simic is kiváló játékos. Bízom benne, hogy sok néző lesz a mérkőzésen, engem mindig spanol, ha jó a hangulat. Az utóbbi években nem mi számítottunk ennek a párosításnak az esélyeseinek, ám reményeim szerint végre sikerül kicsikarnunk a győzelmet. Úgy gondolom, a letámadás hatásos fegyver lehet, ezzel meg tudnánk lepni az ellenfelünket. Az is fontos lesz, hogy a lehetőségeinket gólra tudjuk váltani” – mutatott rá a 21 esztendős játékos, aki elmondta, már vasárnap elindulnak Szombathelyre.

Együttesünk a megyei rangadón háromgólos hátrányba került az első félidőben, de a szünet után kellemetlen pillanatokat okoztunk a Mezei-Villnek.

“Az újfaluiak gyakorlatilag BL-tempóban kezdték a találkozót. A folytatásban türelmesebbé vált a játékunk, többet birtokoltuk a labdát. Bátrabbá váltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, sajnáltam, hogy nem jött össze a pontszerzés. A második játékrészben mutatott játékunk bizakodásra adhat okot, erre bátran építhetünk Szombathelyen is” – zárta mondandóját Rácz Zsolt.

NB I 3. forduló
Haladás VSE-DEAC
2020. 09. 21. (hétfő) 18:30, Haladás Sportcsarnok