Tanulhatunk a Haladás elleni mérkőzésből

Elek Gergő úgy véli, a Debreceni Egyetem csapatának játékába olyan hibák csúsztak bele, amelyek eddig nem voltak jellemzőek.

Az ötödik helyen álló DEAC férfi futsalosai nem tudták lefékezni a bajnoki cím egyik esélyesének tartott Haladást péntek este a DESOK-ban. A Vas megyeiek tizenkét perc alatt négygólos előnyre tettek szert, így óriási lépést tettek az újabb három pont begyűjtése felé. A második félidőben akadtak szép megmozdulásaink, Szabó Lajos és Rácz Zsolt be is tudta venni Alasztics Marcell kapuját. A 2-6-os végeredményt végül Vas Ádám állította be a 36. minutumban.

Elek Gergő a lefújás után elmondta, vetélytársunk a DESOK-ban is bebizonyította, hogy nem véletlenül áll az élen.

“Amikor az első két sorával játszott a Haladás, egyértelműen fölénk kerekedett játékban és sajnos akaratban is. A Hali agresszív stílusától megijedtek a fiatal játékosaim, akik az első tizenöt percben támadásban és védekezésben olyan hibákat követtek el, amelyek a mostani szezonban nem jellemeztek bennünket. Amikor a vendégeknél pályára léptek a fiatalok, akkor egyenlő erők küzdelme zajlott. Végig azt kértem a fiúktól, hogy emeljék fel a fejüket, menjenek és csinálják a dolgukat. Nem véletlenül vezetik a szombathelyiek a bajnokságot, hiszen öt magyar válogatott játékosuk és két kiemelkedő képességű légiósuk van” – nyilatkozta a vezetőedzőnk.

Szabó Lajos zsinórban második mérkőzésén köszönt be, ezzel ebben az idényben már három találat áll a neve mellett az NB I-ben.

“Igaza van a mesternek, valóban megszeppentünk az ellenfél harcmodorától. Próbáltuk letámadni a Haladás-játékosokat, de sajnos egy kontratámadásból hamar megszerezték a vezetést. A szünet jól jött, ugyanis kicsit tudtuk rendezni a sorainkat. Igyekszünk tanulni ebből a mérkőzésből, és a pozitív dolgokból erőt meríthetünk a folytatásra” – hangsúlyozta a 19 esztendős futsalos, aki góljáról elmondta, egy begyakorolt figura végén sült el a bal lába, amivel 1-4-re módosult az eredmény.

Ha minden a tervek szerint alakul, legközelebb a Veszprémmel csapunk össze hazai környezetben.