U17-es csapatunk továbbra is megállíthatatlan

A Debreceni Egyetem U20-as alakulata nagy vereségbe futott bele.

A hétvégén folytatódott a küzdelem az utánpótlás-bajnokságokban. A DEAC U17-es futsalcsapatát a Gyulaháza sem tudta lefékezni. Pedig ellenfelünk remek rajtot vett, a 10. percben már 3-0-ra vezetett. Zákány Ferenc tanítványai nem zuhantak össze a rosszabb kezdés után, Tercza Gergő vezérletével a 16. minutumban egyenlítettek (4-4). A szünetig még három találatot láthattak a drukkerek, a pihenőre a gyulaházaiak mehettek minimális fórral (6-5). A második félidőben Tercza mellett Kopjári Soma Csaba is elkezdte termelni a gólokat, de a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek nem adták olcsón a bőrüket. A 9-8-as végeredményt végül Kopjári állította be a 38. percben. A cívisvárosiak négy összecsapás után hibátlan mutatóval rendelkeznek.

“Fordulatos mérkőzésen a sok kapott találat ellenére is megérdemelt győzelmet arattunk. Védekezésben sok hibát vétettünk, de helyzeteinkből kilencet értékesítettünk, ami dicséretes teljesítmény” – összegzett Zákány Ferenc.

A tabella:

U20-as tehetségeink számára nem sok babér termett a hétvégén. Siska Gergő legénysége 5-0-s vereségbe futott bele a Gyulaháza otthonában. Sokáig úgy festett, hogy az első játékrész 0-0-val zárul, de a 19. percben hátrányba kerültünk. A folytatásban egyre jobban kinyílt az olló, végül Koszta Zoltán vitte be a kegyelemdöfést.

“Az első félidő hajrájáig jól semlegesítettük az ellenfél centerjátékát, ám a szünet előtt egy balszerencsés öngóllal megszerezte a vezetést. A második játékrészben nem tudtuk feltörni a gyulaházaiakat, ők pedig kihasználták a hibáinkat, és megérdemelten szerezték meg a három pontot. Dolgozni kell tovább, és meglesz a gyümölcse!” – fogalmazott Siska Gergő.

A tabella:

Fiataljaink ezen a héten a Nyírgyulajt látják vendégül.

Fiú Futsal I. osztály U17 Keleti csoport 5. forduló
Gyulaházai Futsal-DEAC 8-9 (6-5)
gólszerzők: Balog (3., 34.), Nagy S. (8.), Kovács Á. (10., 17., 25.), Zámbó K. (12., 18.), ill. Tercza (11., 14., 16., 19., 26.), Tóth B. (15.), Kopjári (24., 27., 38.).
A DEAC összeállítása: Bodnár – Tóth B., Komádi, Tercza, Tóth Cs. Cserék: Ficsor, Kopjári, Vona. Edző: Zákány Ferenc.

Fiú Futsal I. osztály U20 Keleti csoport 5. forduló
Gyulaházai Futsal-DEAC 5-0 (1-0)
gólszerzők: Koszta (19., 39.), Galambos (25., 30.), Csercsa (32.)
A DEAC összeállítása: Lakatos – Serestyén, Sándor A., Sándor K., Komlósi. Cserék: Mónus, Megyessy, Nagy K., Juhász B., Figeczki, Konyári, Király. Edző: Siska Gergő.

A következő forduló programja:

Fiú Futsal I. osztály U17 Keleti csoport 6. forduló
DEAC-Nyírgyulaj KSE
2021. 10. 31. (vasárnap) 11:00, Kecskeméti János Sportcsarnok Debrecen (Agrár)

Fiú Futsal I. osztály U20 Keleti csoport 6. forduló
DEAC-Nyírgyulaj KSE
2021. 10. 31. (vasárnap) 13:00, Kecskeméti János Sportcsarnok Debrecen (Agrár)