Üveges Katalin: Minél szebben csillogó érmet szeretnénk szerezni

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata vasárnap 17 órától a Tolnát fogadja a DESOK-ban az NB I első fordulójában. Játékos-edzőnk a nyitány előtt a felkészülésről, az átigazolásokról és a céljainkról is nyilatkozott.

Többhetes finomhangolás után hétvégén ismét tétmeccset játszunk. Milyen állapotban van a gárda?

Üveges Katalin: Nem panaszkodhatok, hiszen a lányok motiváltan várják a bajnoki rajtot. Szerencsére a felkészülésünk minden szempontból jól sikerült. Hasznos volt az edzőtábor, ugyanis kifogástalan körülmények között dolgozhattunk, emellett a csapat még jobban összekovácsolódott. A Thelena Kupán a második helyen végeztünk. Ez a torna kiváló erőfelmérőnek bizonyult, igazából a Pakssal vívott meccset leszámítva elégedett voltam a teljesítményünkkel. Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy a paksiak ellen a fáradtság is befolyásolta a játékunkat, mivel a Budaörs felülmúlása után gyakorlatilag újra pályára kellett lépnünk. A botlást követően a Szekszárdot és a Tolnát egyaránt magabiztosan győztük le, a döntőben pedig csak büntetőkkel maradtunk alul a TFSE ellen.

A nyáron Torma Lillával és Nagy Anikóval erősítettünk, valamint a szakmai stáb Quirikó Viviennel bővült.

Üveges Katalin: Az új játékosaink Hajdúböszörményből érkeztek, a válogatottból is ismertük őket. A beilleszkedésük zökkenőmentesen lezajlott, ami nem lepett meg, hiszen nálunk nincsenek klikkek, a csajok szeretik egymást, és egy irányba húznak. Vivivel a sportágról hasonlóan gondolkodunk, a tudásából sokat profitálhatunk. Kósa Vikire és Horváth Petrára ebben az idényben már nem számíthatunk, Fekete Gabi pedig a munkája miatt valószínűleg télen tér vissza.

Idén hat együttes vág neki az NB I-nek. Mit lehet tudni az ellenfelekről?

Üveges Katalin: Bombaerős mezőny gyűlt össze, nem igazán akad olyan csapat, amelyik kilógna. A tolnai felkészülési tornán négy élvonalbeli gárdával találkoztunk, a meccseken kiderült, hogy mindenhol kiváló szakmai munka zajlik. Ettől függetlenül a mostani keretünkkel a bajnoki címet is megcélozhatjuk, de a dobogós helyezést minimális elvárásnak tartom. Bízom benne, hogy minél szebben csillogó érmet tudunk szerezni.

A nyitányon a Tolnát fogadjuk a DESOK-ban.

Üveges Katalin: Fontos a jó rajt, hiszen ebből erőt tudnánk meríteni, így a három pont megszerzésében gondolkodunk. A tolnaiak kicsit a mumusunkká váltak a legutóbbi szezonban. A Thelena Kupán legyőztük őket, bár ekkor azt tapasztaltam, hogy nem igazán voltak még egyben. Vetélytársunk képes a váratlan húzásokra, továbbá a pontrúgás-variációi szintén veszélyesek.

Női futsal NB I 1. forduló
DEAC-Tolna-Mözs
2020. 09. 20. (vasárnap) 17:00, DESOK

Fotók: Derencsényi István