A DEAC gladiátoraihoz viszi a cívisvárosiakat a Zsuzsi

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának játékosaival és magával a sportággal ismerkedhetnek meg azok, akik vasárnap ellátogatnak Hármashegyaljára. Emellett az érdeklődők belebújhatnak egy gladiátor bőrébe is.

A debreceniek hamarosan újra találkozhatnak a DEAC Gladiators amerikaifocistáival. Ráadásul az idén 138 éves Zsuzsi Erdei Vasút elviszi őket hozzájuk augusztus 16-án, vasárnap Hármashegyaljára. Ezen a napon ugyanis Gladiators Day címmel színes programokkal várják a kilátogatókat.

Az eseményen a kicsik és a nagyok is megismerkedhetnek az amerikai futball világával. A DEAC Gladiators tagjai edzésbemutatót tartanak, emellett bevezetik az érdeklődőket a sportág kontakt nélküli verziójának, a flag futballnak a rejtelmeibe. Ez utóbbihoz csatlakozni is lehet. Emellett a kilátogatók több edzésfelszerelés segítségével megismerkedhetnek a sportág mozgáskultúrájával. A résztvevők belebújhatnak egy igazi amerikaifutballista bőrébe is, hiszen lehet felszerelést is próbálni a helyszínen, illetve fotózkodni. Továbbá Hármashegyaljára ellátogat a DEAC két amerikai játékosa is, Lennox Green Jr., és Johnathan White, akik a sportág őshazájában nevelkedtek.

A Zsuzsi Erdei Vasút vasárnap 8.30-kor, 11.15-kor valamint 14.15-kor indul a Ruyter utca 1. szám alatt található Debrecen-Fatelep elnevezésű állomásról.

Fotók: Czeglédi Zsolt, Makranczi László