A tigrisek is csatlakoztak a gladiátorok edzéseihez

Több mint ötvenen vettek részt a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának tréningjén vasárnap. A Nyíregyháza Tigers játékosai mellett a Szolnok Soldiers tagjai is elutaztak a cívisvárosba.

Nagyon fontos edzésen vannak túl a DEAC Gladiators játékosai. A vasárnapi összetartáson ugyanis a vidéki csapatoknál ritkaságnak számító ötven feletti volt a létszám. Ugyan voltak hiányzók a gladiátoroknál, de augusztus 9-én több emberrel is kiegészültek. Mint ismert, miután a Nyíregyháza Tigers nem vállalta az indulást a Divízió I-ben, így a keretük egy része a DEAC-hoz csatlakozott az őszre kölcsönbe. Emellett a Gladiators már évek óta jó kapcsolatot ápol a Szolnok Soldiers együttesével is. A katonák is csatasorba álltak a vasárnapi alkalmon.

A három órán át tartó edzés elején még főként posztspecifikus tréningek voltak, hogy a keret összes tagja lassan összecsiszolódjon. Ezt követően a csapategységek összeálltak és kezdődhetett a játék, ami alatt már szép momentumokat láthattak az edzők mind a támadósor, mind a védelem részéről.

“Mindig nagy öröm ilyen edzés létszámmal dolgozni” – emelte ki Molnár Gábor, a DEAC Gladiators irányítója. – “Külön öröm, hogy a tapasztalt nyíregyházi különítmény érkezése motiválólag hatott a mieinkre és így nagyon értékes munkát tudtunk végezni. És nem szabad elfeledkeznünk szolnoki bajtársainkról sem, akik szintén emelték a munka színvonalát. Nagyon hosszú út áll még előttünk, hogy olajozott gépezet legyünk, de megtettük az első lépéseket és most ez volt a legfontosabb.”

A DEAC Gladiators felkészülése hamarosan fontos szakaszához ér, mivel augusztus 20. és 23. között Balatonberényben edzőtáborozik az együttes. Viszont a következő napokban változhat a gladiátorok menetrendje. Erről további információt a következő hetekben közöl a csapat.

Fotók: Makranczi László