A Zsuzsival együtt a jókedv is eljött Hármashegyaljára

Rengetegen látogattak el a DEAC Gladiators Dayre a 138 éves Zsuzsi Erdei Vasúttal. A kicsik az amerikai futballal is megismerkedhettek az eseményen.

Már a vasárnapi napos időjárás is mosolyra adott okot. Azonban, amikor a Zsuzsi megközelítette a peront csodálkozó arcok tekintettek ki a kocsikról. A Hármashegyaljára érkező felnőtteket és gyerekeket sisakba és vállvédőbe öltözött gladiátorok fogadták.

A kicsik nem ijedtek meg a nagy emberektől, hanem inkább érdeklődve figyelték, hogy mit is csinálnak ezek a védőfelszerelésbe bújt ’óriások’. Az első alkalommal megrendezett DEAC Gladiators Dayen a Debreceni Egyetem amerikaifocistái edzésbemutatót is tartottak a több mint 130 kiérkezőnek. Ezután a Gladiators játékosai bemutatták, hogy milyen a sportág mozgáskultúrája. Itt már nemcsak nézték a mozdulatsorokat a gyerekek, hanem meg is próbálták utánozni az edzéseszközök segítségével. A ’Keljfeljancsi’ eléggé sokszor fogott padlót. A szülők elégedett mosollyal, míg a kicsik fülig érő szájjal szálltak vissza a Zsuzsi Vasútra megőrizve egy szép nap emlékeit.

Hogy mi is történt a Gladiátorok napján, azt videónkon is megtekinthetik!

Fotók: Szolnoki Annamária