Április 25-én kezdenek a gladiátorok

Megvan a két elhalasztott összecsapás új időpontja. A DEAC Gladiators a Budapest Titans együttesével mérkőzik meg hazai pályán, zárt kapuk mögött.

Elkészült a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának a végleges Divízió I-es versenynaptára. Mint ismert, a gladiátoroknak két hétig szünetelniük kellett az edzéseket, hiszen a keretben fertőzésgyanús esetek voltak. Ennek következtében az első két áprilisi összecsapást halasztani kellett.

Ám a csapat a közelmúltban koronavírus tesztelésen járt és minden játékosnak negatív lett az eredménye. A munka folytatódhatott, és ezalatt a DEAC Gladiators vezetősége a Magyar Amerikai Futball Szövetség Versenybizottságával, valamint a két budapesti csapattal, a Cowbells 2-vel és a Titansszel egyeztetve elkészítették az új menetrendet. Eszerint a titánokkal április 25-én, vasárnap mérkőzik meg a DEAC, délután 16 órakor, a Dóczy utcai sportkomplexum műfüves pályáján. A találkozót a járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött rendezik meg, de a meccsről livestreames közvetítés lesz.

A Budapest Cowbells 2 elleni debreceni bajnokit pedig június 13-án pótolják a felek.

Fotók: Derencsényi István

A DEAC Gladiators Divízió I-es versenynaptára:

Április 25.: Budapest Titans (Debrecen)
Május 9.: Dabas Sparks (Dabas)
Május 29.: Miskolc AFT (Debrecen)
Június 13.: Budapest Cowbells (Debrecen)
Június 19.: Eger Heroes (Eger)