Balatonberényben folytatták a munkát a gladiátorok

A négynapos edzőtábor alatt több edzéssel és egy házon belüli mérkőzéssel készültek a bajnokságra a DEAC Gladiators játékosai. A munka mellett a mókára is volt idő.

A négynapos hétvégén egy fontos szakaszához ért a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának felkészülése. A cívisvárosiakra várt ugyanis a balatonberényi edzőtábor, ahol ténylegesen a munkára koncentrálhattak a játékosok.

A taktikai elemeket elméleti képzésen tanulták meg a gladiátorokat, ezeket pedig a gyakorlatba is átültették. Napi két kétórás edzés várt a DEAC-ra a Balaton partjának közvetlen közelében elhelyezkedő pályán. A sok munkát követően így hamar fel tudtak frissülni a csapat tagjai. Viszont a harmadik nap fénypontjaként egy házon belüli különleges pontozású, négy negyeden át tartó mérkőzésen élésben kipróbálták a játékosok a tanultakat. A támadósor és a védelem csatáját egy igen kiélezett küzdelem után 19-18-ra nyerték a védők. Az összecsapáson már sok szép megmozdulást tapasztaltak az edzők, de természetesen ezzel még nem ért véget a munka, hiszen a hibákat a bajnoki rajtig még ki kell küszöbölni.

„Minden edzőtáborunk remekül szokott sikerülni, de ez különösen jó volt” – emelte ki Gyarmati Ottó vezetőedző. – „Maga a helyszín is különleges volt, mivel a Balaton partjára tudtunk eljönni, ami már csak a környezet miatt is adott egy pluszt a srácoknak. Becsülettel végig csinálták az edzéseket és remek tapasztalatokkal zárhattuk ezt a négy napot. Emellett az új játékosok beépítésével óriási lépéseket tettünk előre. Teljes gőzzel készülünk a szezonrajtra, és szerintem minden jó úton halad.”

A kemény munka mellett a pihenésre és a csapatépítésre is jutott idő. A Balaton vizében nem csak megmártóztak a gladiátorok, hanem például egy kis röplabdázással is múlatták az időt.

Videónkból pedig megtudhatják, hogyan is telt el ez a négy munkával teli nap.

Fotók: Makranczi László