Egy hajszálon múlt a hosszabbítás kiharcolása

Két ellentétes félidőt produkált a DEAC Gladiators, amely nyolcpontos vereséget szenvedett a Budapest Wolves 2 otthonában. A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatában bemutatkozott a két tengerentúlról érkezett játékos is.

„Végre mérkőzés!” – hangzott el több gladiátor szájából is, amikor Budapestre érkezett az együttes. A farkasok egy megerősített kerettel várták a gladiátorokat. A DEAC egyértelműen győzelemért utazott a fővárosba, de nem úgy indult az összecsapás, ahogy a cívisvárosiak akarták volna. Érződött, hogy még be voltak rozsdásodva a meccshiány miatt.

Molnár Gábor a találkozó elején eladta a labdát saját térfélen, amit kihasználtak a hazaiak. Első támadásukat azonnal pontokra váltották Czirók Márton révén (7-0). Jól alakult az ellentámadás, hiszen többek között az újonc Horai Krisztián félpályás elkapásával már egyre közelebb járt az end zonehoz, de a drive végén negyedik kísérletre nem sikerült TD-t csinálni. A védelem gyengélkedését kihasználva a farkasok végig mentek a pályán és Flaskay Máté elkapásával megduplázták előnyüket (15-0).

A második játékrészben viszont már nem maradt pontok nélkül a DEAC, hiszen a visszatérő Boruzs Kevin 25 yardos elkapásával faragott hátrányán a Gladiators. Szabó Lajos extráját azonban blokkolták (15-6). Ezután nemcsak a védelem, de helyenként a támadósor játéka is akadozott. A vendéglátók egy field goal lehetőséget ugyan először kihagytak, de ezután Czirók második elkapásával megint két labdabirtoklásnyi volt az előny (22-6). A félidő végén közel jártak a debreceniek ahhoz, hogy ismét touchdownt szerezzenek, de a végzónában Lennox Green nem tudta megtartani a labdát az elkapásnál.

A szünetben történt fejmosás után sokkal összeszedettebb volt a DEAC-defense. Johnathan White, Gál Kristóf és Laczják Attila fontos szerelésekkel segítették az együttest, míg Mihalik György többször is megkergette az ellenfél irányítóját. Sőrés Gergő pedig interceptionnel indította a negyedet, amiből pontokat érő támadás indult. Szépen ment a csapat passzjátéka, Erdélyi Áronnak volt egy fontos elkapása, amivel jó pozícióba került a Debreceni Egyetem együttese. Lennox Green pedig egy szemkápráztató elkapással megszerezte első magyarországi touchdownját. A trükkös kétpontost Gyarmati Patrik értékesítette (22-14).

Az utolsó játékrészben a Gladiators védelme óriási teljesítményt nyújtott. Mihalik György és a brazil Gabriel Barbosa is negyedik kísérletre leütött egy-egy passzt. A Gladiatorsnek a végén volt még alig két perce, hogy hosszabbításra mentse a meccset. Boruzs Kevinnek volt egy 75 yardos elkapott TD-je, amit a bírók szabálytalanság miatt visszafújtak. Ez nem fogta meg a vendégeket, akik egy óriási Török Pál elkapással már a farkasok térfelén voltak. A cívisvárosiak egyre jobban megközelítették az end zonet, de negyedik és 3 yardnál nem sikerült megcsinálniuk Molnár Gáboréknak a touchdownt, ami után már csak egy kétpontos kellett volna a ráadáshoz. Így az utolsó másodpercekben a Wolves megkapta a labdát és letérdelték a maradék időt.

„Érezhető volt, hogy az első félidőben még az összeszokatlanság miatt voltak hibáink” – kezdte értékelését Gyarmati Ottó vezetőedző. – „Apró figyelmetlenségek, koncentrációs kihagyások okozták a hibákat. A második félidőre viszont fel tudtak pörögni a srácok és pontokat sem engedtek a Wolves ellen. Emiatt büszke is vagyok a srácokra. Látszik, hogy jó irányba haladunk és szerintem a következő találkozóinkra ezeket a hibákat orvosolni tudjuk.”

A DEAC Gladiators legközelebb a DAK Acél Dunaújváros Gorillazt fogadja október 10-én. A találkozó helyszíne még nem dőlt el.

Fotók: Szolnoki Annamária

Budapest Wolves 2 – DEAC Gladiators 22-14 (15-0, 7-6, 0-8, 0-0)
Pontszerzők: Czirók Márton 2 TD, Flaskay Máté 1 TD, Czirók Márton 1 PAT, Szabó Gergő 2 XP, illetve Boruzs Kevin, Lennox Green 1-1 TD, Gyarmati Patrik 1 PAT