Készen állnak a rajtra a gladiátorok

A Budapest Wolves otthonában kezd a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata vasárnap. Több magyar válogatott játékossal néznek majd szembe a cívisvárosiak.

Elérkezett a várva várt pillanat! Hosszú várakozás után szeptember 20-án, vasárnap elkezdődik az Absolute Live Divízió I. a DEAC Gladiators számára. A cívisvárosiak egy eseménydús három hónapon vannak túl.

A koronavírus-járvány első hullámát követően a gladiátorok újra el tudták kezdeni az edzéseket, majd Johnathan White és Lennox Green visszatért a csapathoz. A felkészülés jó ütemben haladt, amikor további erősítések érkeztek az alakulathoz. A Nyíregyháza Tigers nem tudott elindulni a bajnokságban, így a klub 11 játékosa úgy döntött, hogy a DEAC-hoz szerződik kölcsönbe. Másfél hónap alatt sokat dolgoztak együtt a gladiátorok és a tigrisek, hogy összecsiszolódjanak. Ennek eredményét majd a vasárnapi találkozón lehet látni. Fontos erősítés továbbá, hogy a csapat ezüstérmes juniorjai is visszatértek, illetve Roják Richárd először veheti magára a Gladiators mezét 2018-as sérülése óta.

Sok Divízió I-es alakulat kerete ismert volt mielőtt elindult volna a bajnokság. Viszont a többszörös magyar bajnok Budapest Wolvesé sokáig rejtélybe burkolózott. A napokban azonban kiderült, hogy a Farkasok is kellő komolysággal vágnak neki a bajnokságnak, hiszen több magyar válogatott játékos is szerepel az állományukban. Irányítójuk, Bencsics Márk ugyan nem lép pályára, de ott lesz az a Czirók Márton, aki a nemzeti csapat egyik meghatározó embere, illetve a legtöbb touchdownt is ő szerezte a címeres mezben. Emellett a támadó- és védőfal is tele van tűzdelve jobbnál jobb játékosokkal. A debreceniek számára ismerős lehet a centerük, Kispál Gábor, aki egykoron az arany-fekete mezt is magára húzta. A védelemből pedig Szakács Kristóf neve emelkedik ki, aki a német és a finn első ligában is nagy rutint szerzett. Veretes névsorral néznek szembe a Debreceni Egyetem amerikaifocistái

„Mindenki ki van már éhezve egy jó mérkőzésre, többek között ezért is indult el a bajnokság ősszel” ­– emelte ki Molnár Gábor, a DEAC Gladiators irányítója. – „Rögös út vezetett ugyan az első összecsapásunkig, de amikor becsatlakoztak amerikai barátaink az edzésekbe és a tigrisek is úgy döntöttek, hogy velünk együtt indulnak, sokkal magasabb szinten tudtuk folytatni a munkát, mint korábban. Nagyon nehéz volt a Budapest Wolves elleni mérkőzésre felkészülni, hiszen sokáig az ő keretüket sem ismertük, nem tudtuk, hogy milyen összeállításra számítsunk. Az biztos, hogy nem lesz könnyű ez a párharc.”

Az összecsapás vasárnap 14 órakor kezdődik az Angyalföldi Sportközpontban.

Fotók: Derencsényi István, Makranczi László
Grafika: Fülep Csaba