Két keleti rangadója is lesz a DEAC Gladiatorsnek ősszel

Az alapszakaszban a Debreceni Egyetem együttese négy összecsapást vív majd. Ebből kettő hazai, kettő pedig idegenbeli lesz.

Ahogy korábban írtuk, egy átalakult és sokkal erősebb mezőnnyel néz majd szembe ősszel a DEAC amerikaifutball-csapata. A Hungarian Football League-ből (HFL) ugyanis több együttes is jelezte visszalépését és a Divízió I-ben vállalta az indulást. A Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) nyilvánosságra hozta az őszre másodosztályból élvonallá avanzsált liga sorsolását. Eszerint a gladiátorok a keleti csoportba kerültek a Budapest Cowbells-zel, a Miskolc Steelers-zel és a Nyíregyháza Tigers-zel. Mindhárom alakulattal meg kell majd mérkőznie a DEAC-nak, illetve a nyugati kvartettből a DAK Acél Gorillaz is az ellenfelek között szerepel.

A szezonban két keleti rangadó is vár a Gladiators-re. A Nyíregyháza Tigers-zel hazai környezetben, míg a Miskolc Steelers-zel idegenben mérkőznek meg a cívisvárosiak. A Tigrisekkel szemben nincsenek kellemes emlékei a DEAC-nak, hiszen felnőtt szintén még nem sikerült a szabolcsiakat megvernie. Az Acélosokkal a junior bajnokságban már találkoztak a gladiátorok. A két gárda a felnőtt viadalok történetében szerepelt már egy osztályban, de nagy pályán még sosem játszottak egymás ellen.

A Budapest Cowbells kétszeres magyar bajnoknak számít (az elsőt Újbuda Rebels néven érte el – a szerk.), tavaly pedig az elődöntőig menetelt a HFL-ben. A kolomposokkal majd idegenben kell megmérkőznie a debreceni együttesnek. A fővárosiak vezetőedzője azonban sok cívisvárosi számára ismert, ugyanis Karim Trabelsi alapította a Gladiators-t.

A nyugati főcsoportból a ’ráncfelvarráson’ átesett DAK Acél Gorillaz lesz majd még az ellenfél Debrecenben. Tavasszal szerényebb kerettel kezdte volna meg a Divízió I. küzdelmeit a Dunaújváros, azonban a HFL-bajnok Fehérvár Enthroners-zel kötött megállapodás alapján ősszel több Koronázóval egészül majd ki a Duna-parti alakulat.

A mérkőzések pontos időpontját a következő hetekben hozza nyilvánosságra a MAFSZ, miután a csapatok is megegyeztek egymással.

Fotók: Derencsényi István, Szolnoki Annamária