Öt meccset vívnak idén az alapszakaszban a gladiátorok

Három hazai és két idegenbeli összecsapás vár a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatára. Két keleti rangadó is szerepel a Divízió I-es programban.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség elkészítette mindhárom liga sorsolását. Bár a mérkőzések időpontja még nincs meg, de az már biztos, hogy öt csapattal néz majd szembe az alapszakasz küzdelmei során a DEAC Gladiators. Ebből három hazai pályán, kettő pedig idegenben lesz.

A gladiátorok keleten egy kvartettbe kerültek a Dabas Sparksszal, az Eger Heroeszal, illetve a Miskolc American Futball Teammel. Utóbbival csapnak majd össze Debrecenben egyedül. Egy biztos, hogy mindhárom találkozó több szempontból is pikánsnak ígérkezik. A borsodiakkal és a hevesiekkel vívandó keleti rangadók ugyanis mindig jó hangulatban teltek, míg a szikráknál a hírek szerint egykori nyíregyházi játékosok is szerepelnek.Emellett a DEAC két ellenfelet kap a nyugati csoportból, akikkel Debrecenben csap majd össze. Mindkét alakulat a fővárosból érkezik és mind a Cowbells 2-vel, mind a Titansszel szintén kiélezett meccseket szokott vívni a cívisvárosi egyesület.

A versenynaptár még nem készült el, de hamarosan ki fog derülni, hogy a Debreceni Egyetem együttese mikor fog majd pályára lépni.

Fotók: Derencsényi István