Sikeresen vizsgáztak a DEAC gladiátorai

Fülep Csaba és Gyarmati Ottó most már hivatalosan is edzői papírral rendelkezik. Viszont a jövőben további képzésekre is járniuk kell.

Egyre színvonalasabb munkát végezhetnek a DEAC Gladiatorsnél. A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatánál ugyanis ketten is edző vizsgát tettek az elmúlt héten. Mind Gyarmati Ottó, mind Fülep Csaba sikeresen abszolválta a két részből álló felmérést a Testnevelési Egyetemen.

A vizsga egy szóbeli és egy gyakorlati részből állt. A szóbeli egészségügyből és edzéselméletből tevődött össze. A gyakorlati részen Gyarmati Ottónak az irányító háromlépéses passzát kellett megtanítania, míg Fülep Csabának a defensive falak olvasási technikáját kellett levezetnie. A két gladiátor jó eredményt ért el a ’megmérettetésen’, így most már hivatalosan is megszerezték edzői papírjaikat.

„Sokat tanultunk a képzésen, örülök, hogy elvégeztem” – mondta Gyarmati Ottó. – „Sok fekete folt kifehéredett, vagy legalábbis kiszürkült. Ez egy alaptudás, amit ha nem tartunk karban, hamar elillan. Mindenképp szeretném magam tovább fejleszteni, az ott tanultakat a csapatnál alkalmazni és remélem, hamarosan lehetőségem lesz más edzéseken is részt venni akár a junior vagy a felnőtt válogatott szinten. Szeretném látni, hogy működik ez a gyakorlatban is.”

Fülep Csaba mindössze 21 éves, így az ország egyik legfiatalabb edzői minősítésével rendelkező amerikaifutballistája. Tapasztalatát már hasznosította az elmúlt években a felnőtt és a junior csapatnál is. Utóbbival kétszer ezüstérmes is lett.

„Ami igazán lényeges, hogy sikeresen elvégeztük Ottóval együtt a képzést” – emelte ki a DEAC Gladiators most már edzői papírokkal rendelkező játékosa. – „Ennek elérésében támogatást nyújtott a DEAC, amit ezúttal is szeretnék megköszönni nekik. Igaz, még játékosként hosszú időre tervezek, de mindenképpen szeretném emellett kamatoztatni a megszerzett tudást már most az utánpótlás korosztályban és majd jó sok év múlva a felnőtt csapatnál is akár.”

Fülep Csaba és Gyarmati Ottó a megszerzett tudást és edzői minősítésüket fejleszthetik a közeljövőben. Ugyanis a Magyar Amerikai Futball Szövetség több képzési lehetőséget is biztosít az edzőknek.

Fotók: Derencsényi István, Szolnoki Annamária