Sokan ismerkedhettek meg az amerikai focival

A DEAC Gladiators tagtoborzót tartott a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpont műfüves pályáin. A résztvevők több sportágspecifikus gyakorlatot is elvégeztek a csapat játékosaival.

Szikrázó napsütés, nyári meleg. Ideális időben várták a gladiátorok az érdeklődőket a vasárnapi try-outra a Debreceni Egyetem Sportközpontjában. Több mint húszan, kicsik és nagyok egyaránt részt vettek az eseményen, amelyen sportágspecifikus gyakorlatokat végezhettek el a kiérkezők. Természetesen a kellő bemelegítés után.

A feladatok között szerepelt például a 40 yardos sprint, a medicinlabda dobás, illetve a helyből távolugrás. Azonban megismerkedhettek a tojáslabdával is, ugyanis a DEAC irányítói passzolgattak nekik élesben. A védőjátékosok pedig a bábokból is állítottak fel akadálypályát a próbázóknak, amellyel egy kicsit a sportág mozgáskultúrájával is megismerkedhettek. A gyakorlatokban a gladiátorok is segítettek, és részt vettek.

A try-out végén pedig a kilátogatók megtekinthették a DEAC Gladiators edzését, amely már teljes felszerelésben zajlott. Ha pedig szerettek volnla egy gladiátor bőrébe bújni, akkor sisakot és vállvédőt próbálhattak.

Fotók: Makranczi László

Tekintsék meg Orosz Levente videóbeszámolóját a tagtoborzóról.