Speciális edzésen vesznek részt a gladiátorok

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának játékosai a Bro’Z Cross Gymben végeznek erőnléti tréninget, hogy minél jobb fizikai állapotba kerüljenek a Divízió I-es szezonkezdetre.

A bajnokság kezdetéig még bő egy hónap van. Mint ismert, a DEAC Gladiators hazai pályán kezd április 4-én a Budapest Cowbells 2 ellen. A játékosok teljes erőbedobással készülnek az idény kezdetére, amire fizikailag is készen kell állniuk.

Ezért a csapat tagjai hat héten át a Bro’Z Cross Gymben fejlesztik egyebek mellett állóképességüket és erejüket. Zabos Gergely, az edzőterem trénere külön foglalkozásokat tart a falembereknek és külön a skill pozícióban játszó gladiátoroknak. A Debreceni Egyetem amerikai futballistáinak speciális, de egyben nagyon kemény feladatokat kell elvégezniük ezeken az alkalmakon.

Belestünk a falemberek edzésébe és az biztos, hogy a srácok komolyan megizzadnak minden egyes tréningen, így kiváló fizikai állapotban várhatják majd a szezonkezdetet. Ezen kívül rengeteg technikai alapokat is megtanulhatnak Zabos Gergelytől.

Az edzésről vidóbeszámolót is készített csapatunk, de erről képgalériát is megtekinthetnek itt.

Fotók: Makranczi László
Videó: Makranczi László és Orosz Levente