Tizenegy új játékos csatlakozik a gladiátorokhoz

A Nyíregyháza Tigers idén nem indul a Divízió I-ben, így többen is kölcsönbe érkeznek a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatához. A DEAC két amerikai játékosa is edzésbe állt.

Már csak egy hónap van a bajnoki rajtig és a Gladiators továbbra is rendíthetetlenül készül. Azonban a szezon kezdete előtt újabb játékosok csatlakoztak a gárdához. A Nyíregyháza Tigers ezen a héten bejelentette, hogy nem tud ősszel részt venni a Divízió I. küzdelmeiben. Keretük egy része azonban nem vonul pihenőre, hiszen tizenegyen a DEAC-hoz csatlakoznak a 2020-as bajnoki szezon végéig.

A Molnár Gábor irányította támadósor jelentősen feltöltődik. Elkapó poszton Erdélyi Áron, Román Dávid és a juniorok közül már jól ismert Török Pál is a gladiátorok mezében fog játszani. Emellett a Molnárt védő támadófal is megerősödik a válogatottban is korábban pályára lépő Sőrés Lászlóval, illetve a Hungarian Football League rutinnal rendelkező Axman Andorral.

A védelemben is lesz bőven variációs lehetősége Kovács Zoltán defensive koordinátornak. Taraszenkó Alex (DE/OLB) tavaly a junior szezonban is magára ölthette már az arany-fekete szerelést, de mellette fiatalos lendületet adhat még Béres Máté (CB), Gyarmati Csaba (DT), illetve Papp Gábor (LB) is. Az eddig is erős Gladiators defensehez még két rutinos linebacker csatlakozik Laczják Attila, illetve Mihalik György személyében. Mindketten tagjai a Tigersnek a klub 2005-ös alapítása óta, utóbbi pedig jelenleg a szabolcsi alakulat elnöke.

A felkészülés viszont ezen a héten nagyobb sebességre kapcsolt, hiszen újabb negatív koronavírus-tesztjüknek köszönhetően munkába állt Lennox Green Jr. és Johnathan White is. A játékosok örömmel fogadták, hogy amerikai társaik ismét csatlakoztak az edzésekhez a karantént követően. Green és White a pandémia ellenére kiváló kondícióban foghattak bele a munkába.

A DEAC Gladiators számára fontos szakaszához érkezik hamarosan a felkészülés, ugyanis augusztus 20. és 23. között Balatonberényben edzőtáborozik a csapat.

Fotók: Derencsényi István, Szabó Celesztina