Az UTE ellen mindig nehéz

Vasárnap 18.30-kor az Újpest csapatát látjuk vendégül a Debreceni Jégcsarnokban.

Az UTE elleni mérkőzést megelőzően október 16-án léptek pályára a mieink, azóta nem volt módjuk arra, hogy gyarapítsák pontjaik számát. Nem rajtuk múlott, az egyetemisták végig készenlétben álltak, a Covidos-átok (csak el ne kiabáljuk) eddig nem fogott a mieinken. Ez idő alatt a lila-fehérek három mérkőzést nyomtak le és még pénteken is lesz egy találkozójuk a MAC HKB csapatával szemben. Nagy kérdés, hogy a viszonylagos kipihentség biztosít-e némi előnyt, vagy annak lesz egy picivel könnyebb, aki „menetből” érkezik?! A választ nem ismerjük, valószínűbb azonban, hogy nem ez fog dönteni.

Az viszont tény, hogy az UTE stílusa nem ízlik a mieinknek, a lilák már a MOL Ligás időkben is mumusai voltak a debrecenieknek. A tavalyi alapszakaszban négyszer találkoztunk velük, és ebből három meccset az újpestiek nyertek. Az idei szezonban ez lesz az első bajnoki mérkőzésünk, ekkor dől el, hogy túl tudunk-e lépni a kedvezőtlen előjeleken. Az mindenképpen biztosra vehető, hogy rendkívül nagy küzdelem vár ránk. A kezdeti bizonytalanságok után az újpestiek jól összerakták a csapatukat; ha nem is olyan színvonalon, mint az előző szezonban. A légiósaik java része kanadai (Riley Stadel, Klyle Just, Mike Aviani), vagy kanadai/magyar (Bodo Chris és Kiss Phil), a korábban nagyon erős szlovén vonalat a védő Maks Selan képviseli, sőt van egy VHL-es és egy KHL-es oroszuk, Vorobjov és Ljuduchin is.

Rendelkeznek egy kiváló kapussal, Duschek Dávid személyében, rajta kívül sikerült egyben tartani magyar játékosaik zömét. Az UTE régóta kifejezett erőhokit játszik, a játékosaik ingerküszöbe általában nem túl magas, ha szükségesnek vélik, a keménykedésektől sem riadnak vissza. Október 6-án kapcsolódtak be az Erste Liga küzdelmeibe; kikaptak a Brassótól és a Szeredától, majd legyőzték a gyergyóiakat. Nyertek a Titánok ellen, az Acélbikák viszont oda-vissza megverték őket, bár mindkét találkozó nagyon szoros volt. A komoly játékerőt képviselő újpesti keret egyre inkább összeérik, nem kétséges, hogy ellenünk a tudások maximumát próbálják nyújtani.

Persze a mieink sem várják ölbe tett kézzel a lilák érkezését, a DEAC stábja alaposan kielemezte már az ellenfelet, ennek megfelelően fogják felkészíteni a játékosokat. A srácok elszántak, feltett szándékuk, hogy feledtessék a MAC HKB elleni kisiklást. A legutóbbi találkozón agyrázkódást szenvedett Kozma Fecó kivételével mindenki egészséges és várhatóan ott lesz a kezdőcsapatban.

A vasárnapi találkozót „fél háznyi” néző tekintheti meg a helyszínen. A belépésre hőmérséklet-ellenőrzés után kerülhet sor, az orrot és szájat eltakaró maszk viselése mindenki számára kötelező. Kérjük a szurkolókat, hogy a találkozó során tartsák be az előírt védőtávolságot és biztassák nagy hangerővel a kedvenceiket!

DEAC-UTE
vasárnap 18.30, Debreceni Jégcsarnok

=Müller Károly=