Az utolsó harmadban eldöntötte az FTC

Az első két játékrészben még a DEAC vezetett a Tüskecsarnokban, ám a végét jobban bírták a hazaiak.

A Ferencváros otthonában folytatta a felkészülési mérkőzések sorozatát a DEAC jégkorongcsapata. A zöld-fehérek az elmúlt öt évben minden alkalommal megnyerték a magyar bajnokságot, valamint kétszer az Erste Ligát, és vélhetően az idei küzdelemsorozatban is meghatározó szerepet töltenek majd be. A mieink viszonylag korán, már a második fordulóban találkoznak a fővárosiakkal az EL-ben, így most fel lehetett mérni, mi várhat ránk október 1-jén.

A mai, Tüskecsarnokban rendezendő mérkőzés első harmadában a DEAC szerzett vezetést: a 10. percben Kamil Mingazov passzát a fehérorosz Mihail Bucskin továbbította a hálóba. A folytatásban többnyire kiegyenlített játék folyt a jégen, és ez volt az igaz a második játékrészre is, amelyben a küzdelem dominált, gól nem született. Az utolsó harmadban aztán nagyobb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, akik kétszer többet lőttek kapura, mint a DEAC. A védelmi megingásainkat kihasználva egy percen belül fordítottak, előbb Németh Attila egyenlített, majd Turbucz Martin találatával már 2-1 volt a Ferencváros javára. A 3-1-es végeredményt Galajda Zsombor állította be az 55. percben.

A hajrát tehát jobban bírták a zöld-fehérek, ám amíg a DEAC három csatársorral érkezett, addig az FTC végig négy sorral pörgette, így a végére frissebb tudott maradni.

A DEAC az utolsó felkészülési mérkőzését hazai pályán vívja a DVTK ellen szeptember 24-én, vasárnap 18:30-kor a Debreceni Jégcsarnokban, ahová szeretettel várjuk a szurkolókat. A belépés ingyenes.

Edzőmérkőzés
FTC–DEAC 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)
Gólok: Németh (51)., Turbucz (52.), Galajda (55.), illetve Bucskin (10.)

Fotók: ftc.hu