Bravúr kell vasárnap

Bizonyára szépen kasszíroztak azok a szurkolók, akik a péntek esti mérkőzés előtt a Titánokra fogadtak, mivel előzetesen semmiféle jel nem utalt a fehérváriak sikerére. Voltaképpen arról volt szó, hogy ezt a meccset a mieink veszítették el, akiknek 45 percen keresztül semmi, de semmi nem sikerült. Amikor végre elkezdtünk játszani, akkor már kétgólos hátrányban voltunk, nem jutott idő a fordításra.

Tehát nincs mit tenni, a Titánoknál minden tekintetben többre hivatott ellenféllel, a Gyergyói HK-val szemben kell kiköszörülni a csorbát.
Az erdélyi együttes érdekes utat jár be mostanában. A tavalyi szezonban az elődöntőig meneteltek, ott azonban a Sportclub útjukat állta. Már akkor komolyan szóba került, hogy a 200-21-es idényben döntőt akarnak játszani, ezért komoly erősítésbe fogtak az előszezon során. Az első bajnoki meccsüket október 2-án éppen Debrecenben játszották, ahol a mieink nyertek ellenük 4-1 arányban. A gyergyóiak kerete már akkor is tele volt minőségi légiósokkal, mint például Koskiranta, Quelette St-Amant, vagy Tendler, sőt Malcolm Cameron vezetőedző mellé másodedzőnek Szilassy Zoltánt is leszerződtették. Azóta sok minden változott; Szilassy Zoltán vezetőedzőként tevékenykedik, megváltak több légióstól, viszont számos neves játékossal erősítettek, mint a cseh Troncinsky, az UTE csapatát is megjárt Eric Pance, vagy az Extraligából Joe Basaraba. És akkor még nem beszéltünk a tavalyi kapusrangsort vezető Jordon Cooke-ról, akit visszahoztak az új szezonra. Mint a fentiekből kitűnik, játékerő szempontjából több, mint jó helyzetben vannak a gyergyóiak, viszont az eredmények korántsem jönnek úgy, ahogyan ők szeretnék. A januári teljesítményük is eléggé felemásan alakult; két alkalommal is legyőzték a Csíkszeredát, simán nyertek az Opten Vasas ellen, viszont kikaptak az FTC-Telekomtól, a Titánoktól és csütörtökön az UTE is három góllal nyert ellenük.

Kimondhatjuk, hogy a GYHK jelenleg nem azt a formát mutatja, amire a játékerejükből adódóan képesek. Az egyetemisták akár nyerhetnek is velük szemben, ehhez azonban a pénteki produkciónál sokszorta jobb játékot kell nyújtaniuk. A Titánok elleni mérkőzés után a David Musial vezetőedző keményen rámutatott a problémákra és biztosra vehetjük, hogy elmondta a játékosainak, mit vár tőlük a vasárnapi találkozón.

A mieinknek nagy szüksége lenne a győzelemre, ami egyet jelent az önbizalmuk helyreállításával is. Hasonlóan égetően nagy szükség lenne a három pontra a dobogóért folytatott harcban már csak azért is, mert január 21-étől a lehető legnehezebb ellenfelek következnek; a Brassó, a Csíkszereda és az FTC-Telekom.

A vasárnapi mérkőzést az ERSTE Liga TV közvetíti élőben. Kérjük a tisztelt szurkolókat, hogy nagy számban kövessék a találkozó alakulását és szurkoljanak a csapatunknak!

2021. 01 17. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 133
DEAC – Gyergyói HK

=Müller Károly=