Félelmetes ellenfél érkezik

Az Erste Liga ranglistájának jelenlegi 2. helyezettje, az UTE vizitál nálunk pénteken este. A lila-fehéreket nem igazán kell bemutatni, köztudott, hogy a hazai mezőnyben bármelyik ellenfelüket, bármikor képesek legyőzni. Az idei csapatépítés különösen jól sikerült; nagyon erős, nagyon egységes keretet hoztak össze, ezzel biztos várományosai a legjobb négy közé jutásnak.

Az újpestiek kerete egy ásszal kezdődik, a sokszoros válogatott Rajna Miklós védi hétvégi ellenfelünk kapuját. A korábban sem kezdőkből álló védekező szekciót már korábban elkezdték megerősíteni; tapasztalt légiósokkal, úgy, mint Stadel és Jago és ott vannak a magyarok is, Kiss Dániel, Pokorni Dávid, Kiss Phil vagy a válogatott Varga Arnold. A támadók között jelentős volt a „vérfrissítés”; Csergő, Coatta és Kiss Patrik került a régebbi motorosok, például Benk, Suter és Németh Attila mellé. Impozáns névsor ez, az említett játékosokat a komoly tapasztalat és játékerő jellemzi.

Az UTE játékstílusa kemény, gyakran és szívesen játszanak fizikai hokit, amibe szükség esetén az ellenfél megfélemlítése is belefér. Általában sokat ütköznek, emellett agresszíven letámadják a vetélytársaikat. A mieinknek is erre kell felkészülni, jó lenne, ha nem „ülnénk fel” az esetleges provokációknak, amelyeknek legtöbbször az a célja, hogy hosszabb-rövidebb időre kivegye a játékból az ellenfél kulcsembereit.
Persze botorság lenne azt gondolni, hogy a lilák ennyit tudnak; valójában az utóbb említett játékelemek csak kiegészítő fegyverek az arzenáljukban. Valójában az UTE nehezen kezelhető, gyors és kemény hokit játszik, amit semlegesként jó lehet nézni, de ellenfélként már aligha. Természetesen minden csapatnak az a legjobb, ha a saját játékát tudja játszani, különösen érvényes ez az újpestiekkel szemben. A mi esetünkben is az a fő cél, hogy elhárítsuk az UTE próbálkozásait és hacsak tudjuk, rájuk erőltetjük a DEAC harcmodorát. Legutóbb október 10-én tettünk erre kísérletet, akkor nem sikerült útját állni a liláknak, reméljük, hogy ezúttal igen! Minket erősíthet a tény, hogy a srácok érzik; jó formában vannak, visszatért az önbizalmuk és ez az utóbbi tényező akár döntő jelentőségű is lehet! Nem várunk feltétlenül csodát, ám ha mégis megérkezik, nem utasítjuk el! Továbbra is kérjük, várjuk a közönség támogatását, ami szintúgy a siker fontos eleme lehet, mint legutóbb!

Bízunk abban, hogy érdemes lesz kilátogatni pénteken a Jégcsarnokba! Akik valamilyen ok miatt mégis az otthon maradás mellett voksolnak, azok számára az Este Liga TV fizetős, élő közvetítését javasoljuk.

2021. 11.26. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 103
DEAC – UTE

=Müller Károly=