Felemás mérleggel érkezik hozzánk a Brassó

Csütörtöki ellenfelünk hétfőn, valamint kedden is a Titánok ellen lépett a jégre és összességében magabiztosan seperte be a hat pontot. Az első összecsapás szorosabbra sikeredett, másnap azonban már az első harmadban eldőltek a lényegi kérdések. A Farkasok magyarországi túrája azonban még véletlen sem diadalmenet; indulásként hosszabbításban kikaptak az Acélbikáktól, majd az újpestiektől is, az MAC HKB ellen egy győzelem, egy vereség a mérlegük, a múlt szombaton viszont nagy zakóba futottak bele a zöld-fehérekkel szemben. Ha számításba vesszük az Opten Vasas ellen elért győzelmüket, összesítésben akkor is eléggé felemás az összkép.

Az viszont még ilyen előzmények után is nyilvánvaló, hogy a brassói együttessel szemben egyetlen ellenfél sem mehet biztosra az ERSTE Ligában. A kék-sárgák kerete rendkívül mély, a két remek kapuson kívül a védelemben és a támadó szekcióban is számos kiváló légiós-, valamint honosított játékossal rendelkeznek. A minőségi légiósok az előző szezonokban sem hiányoztak a brassói együttesből, de az idén még tovább erősödtek, gondoljunk csak a francia válogatott Dame-Malka-ra, a brit ligából igazolt Carlo Finucci-ra, vagy az Extraligából visszatért Radim Valchar-ra. Emellett visszahozták Tomás Klempa-t a MAC HKB-től, Cody Fowlie-t pedig az újpestiektől. Impozáns névsor ez, csupa olyan játékossal, akik képesek meccseket eldönteni, ha a szükség úgy hozza.

A felsoroltak mindegyike érett, nagy tapasztalattal rendelkező hokis és nem levezetni jöttek az ERSTE Ligába. Hogy villognak-e az aktuális mérkőzésen, az leginkább az ellenféltől függ. Láthattuk, hogy ők sincsenek mindig a csúcson, a hazai élcsapatokon kívül vereséget szenvedtek a botladozó Acélbikáktól is.

Bizonyosra vehető, hogy a vereséget kockáztatja az az ellenfél, amelyik hagyja a Cenk aljáról érkezett brigádot lendületbe jönni, kevergetni a támadó harmadban. Velük szemben folyamatosan, nagyon agresszíven kell védekezni, állandó letámadással tördelve az építkezésüket. Ugyanakkor nem szabad beállni védekezni, összességében offenzív stílusban, gólra törően kell hokizni.

A mieink az első erdélyi túrájukon találkoztak a brassóiakkal. Azon a mérkőzésen a gól nélküli nyitó harmad után a debreceniek szerezték meg a vezetést, de egyenlítettek és két góllal el is húztak a hazaiak. Az egyetemisták szakvezetői megpróbálkoztak a kapuslehozatallal is, de az sem hozta meg a kívánt eredményt.  A decemberi meccsen a mieink oldalán hiányzott Izacky. Csapatunk stábjától kapott információk szerint a srácok holnap a legjobb összeállításban lépnek a jégre, tisztában vannak a rájuk váró feladat nehézségével, de mindent el fognak követni a siker érdekében. David Musial megerősített csatársorral küldi a jégre játékosait, a légiós korlát miatt ez alkalommal kimarad Filbrandt, Pisarik viszont ott lesz a kezdőben.

A csütörtök esti találkozót az ERSTE Liga TV közvetíti élőben. Szokásunkhoz híven ezúttal is arra biztatjuk a debreceni szurkolókat, hogy minél nagyobb létszámban foglaljanak helyet a készülékeik előtt és buzdítsák a mieinket!

2021.01.21. 20.00 Debreceni Jégcsarnok
EL 142
DEAC – Corona Brasov Wolves

=Müller Károly=