Hetényi Zoli ismét a válogatott keretben!

Nemzeti válogatottunk kilenc hónapos kényszerszünet után lép újra a jégre. A magyar fiúk ellenfele a november 5-én és 7- én Lengyelország válogatottja lesz a Tüskecsarnokban. Bár a vetélytársak csak a Divízió 1/B csoportban tanyáznak jelenleg, azért kiváló játékerőt képviselnek, az olimpiai selejtezőben Kazahsztán ellen vívták ki a továbbjutást.

Sean Simpson, a felnőttválogatott új szövetségi kapitánya a lengyelek elleni meccseken debütál a mieink padjánál. A jeles kanadai szakember meghirdette 25 fős keretét, amelynek gerincét a DVTK Jegesmedvék alkotják, összesen 10 játékost delegálnak. Rajtuk kívül az MAC HKB öt, az FTC-Telekom és a Hydo Fehérvár AV 19 pedig egyaránt három sportolóval képviselteti magát.

A debreceni szurkolók örömmel nyugtázhatják, hogy a keretben ismét helyet kapott a DEAC kiváló hálóőre, Hetényi Zoltán, ami szinte természetes, mivel hétről-hétre kiválóan teljesít; védési hatékonyságának átlaga 92 %-os.

A DEAC védelmének oszlopát arról kérdeztük, milyen pluszokat jelent számára az újabb válogatott meghívó? „Nagy megtiszteltetést jelent, hogy rám gondolt a szövetségi kapitány – kezdte válaszát a 83-szoros válogatott kapuvédő. – Az összetartás mindig nagy élmény, egy új közeg, amelyik felfrissíti és új impulzusokhoz juttatja játékosokat. Én is izgatottan várom a találkozást a stábbal, a régi barátokkal, a volt csapattársakkal. Bízom abban, hogy jó munkát végzünk ezen az összetartáson, a lengyel válogatottal szemben mindenki megkapja a lehetőséget és mind a két mérkőzésen tudunk majd bizonyítani!
=MK=