Hugo Turcotte Debrecenben folytatja!

Újabb nagyszerű hír érkezett a DEAC ház tájáról: a jégkorongszakosztály bejelentette, hogy a meghatározó csatár, Hugo Turcotte jövőre is az egyetemista csapatot erősíti.

A kanadai támadó rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyek alkalmasak arra, hogy az ellenfelek védőit az őrületbe kergessék. Annak ellenére, hogy fizikai téren nem veheti fel a versenyt az óriásokkal, amit elvett tőle az anyatermészet, azt a gyorsaságával és a bátorságával egyenlíti ki. Turcotte nem ismer elveszett korongot, szélvészgyorsan ott terem mindenütt, folyamatosan zaklatja az ellenfél korongfelhozóit és ami talán a legfontosabb, különleges érzéke van a gólszerzéshez. Ez a képessége már korán megmutatkozott; serdülő és junior éveiben is rendre hozta a pozitív pont/meccs átlagot, de góllövő csatárként ismerték meg a Niagara University játékosaként, majd a DEL3-ban is. A 2016-17-es szezonban lépett szintet, amikor a HK Beograd centere volt a MOL Ligában. Akkori csapatával nem tudott ugyan csodát tenni, de 53 góljával ő lett az idény egyik felfedezettje. A következő, dunaújvárosi éve némi csalódást keltett, a 2018-19-es szezonban viszont hasított a DEAC színeiben. Az egyetemista csapatban 38 gólig és összesen 86 pontig jutott, amivel ő lett a Liga gól-és asszisztkirálya. 2019-2020-ban a DAB-nál még hozta a pont/meccs átlagot, a tavalyi szezonban viszont ő sem tudta megmenteni az Acélbikákat az összeomlástól. Négy mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt visszatért Debrecenbe és villámgyorsan beilleszkedett David Musial együttesébe. Végig kiválóan szerepelt, összesen 20 pontot szerzett, fontos tényezője volt a magyar bajnoki ezüstérem és a Magyar Kupa-győzelem megszerzésének.

A kiváló támadót a hosszabbítás kapcsán arról faggattuk, minek köszönhető a visszatérése a DEAC kötelékébe, mennyire volt nehéz beilleszkedni a csapatba és milyen várakozásokkal készül az újabb debreceni szezonjára?  Hugo Turcotte sorrendben a következő válaszokat adta;

“Az előző csapatommal, amelyhez decemberben csatlakoztam, korán a kiesés küszöbére sodródtunk, Debrecenből pedig megkerestek és feltették a kérdést; lehetségesnek látom-e, hogy csatlakozzak hozzájuk a rájátszásban? Számomra könnyű volt a döntés; szeretem a várost, a szurkolókat, a menedzsmenttel is megtaláltam a közös hangot, és láttam, milyen jól teljesített a csapat az egész szezonban. Sajnos, a nagyszerű debreceni szurkolóknak az idény során nem volt lehetősége részt venni a meccseken, ami nagyon nagy kár. Minden egyes mérkőzésről hiányzott a támogatásuk, de reméljük, hogy a következő idényben módjuk lesz visszatérni az arénába.”

„Egyébként nagyon könnyű volt gyorsan beilleszkedni a tehetséges debreceni játékosok közé és az új környezetbe.  Játszottam itt korábban is, két évvel ezelőtt Debrecenben futottam a karrierem egyik legjobb szezonját, így tudtam, mire számíthatok. A játékosok és a menedzsment is rendkívül sokat segített abban, hogy rögtön jól érezzem magamat, még a rájátszás előtt.”

„A céljaimmal kapcsolatban könnyen válaszolhatok a kérdésre. Nem kevesebbre számítok, mint az Erste Liga bajnoki címének elnyerésére, ez lehet csapatunk fő célja a következő szezonban. Az elmúlt idényben szépen meneteltünk a rájátszásban, de egy kicsit visszaestünk a döntőért folyó küzdelemben. A Magyar Kupa elnyerésével remekül zártuk az elmúlt szezont, ami még éhesebbé tesz bennünket, hogy a következő szezonban visszatérjünk és harcba szálljunk a bajnoki cím elnyeréséért.”

Nem mondunk újdonságot azzal, hogy a magyar bajnoki ezüst-, illetve a Magyar Kupa aranyérmének elnyerésével a srácok igencsak magasra helyezték a lécet. Elértünk egy korábbinál magasabb szintre, ezentúl ez lesz az alap, melyhez viszonyítanak bennünket. Ezáltal minden eddiginél nagyobbra nő a minőségi játékosok iránti igény, aminek egyik részmegoldása, hogy lehetőség szerint igyekszünk megtartani a húzóembereinket. Izgalmas hetek elé nézünk…

NÉVJEGY:
Turcotte, Hugo
Születési idő és hely: 1991.02.01., Laval (Kanada)
Posztja: támadó
Testmagasság:175 cm
Testsúlya: 75 kg
Ütőfogás: balos

=Müller Károly=