Jégkorongcsapatunk megkezdte a felkészülést

Az előre meghatározott időpontban, július 13-án vette kezdetét felnőttcsapatunk közös felkészülése a 2020-2021-es szezonra.

Négy – komoly kihívásokkal és lemondásokkal terhelt – hónap után érkeztünk el a sikeres évadnyitáshoz. Hétfőn reggel 8 órakor jégkorongcsapatunk 21 fős keretéből 16 játékos kezdte meg a csapatszintű felkészülést. Név szerint: kapusaink, Hetényi Zoltán és Gönczi Lajos, a hátvédsorból Léránt René, Vokla Roland, Sándor Flórián, Kiss Roland és Vedran Bogesic, a csatárok közül Berta Ákos, Hári Norbert, Jakub Izacky, Dominik Novotny, Mazzag Dániel, Kozma Ferenc, Molnár Dávid, Szűcs István és Kiss Patrik, Bartók András pedig meghívottként vehet részt a száraz felkészülésben.

A társaság fele a szokott protokollnak megfelelően SET-vizsgálattal indította a napot, míg a többiek 10 órától erőnléti edzésen vettek részt a Debreceni Jégcsarnok melletti rekortán pályán.

Kedden reggel a játékosok helyszínt váltanak, majd szerdától napi két szárazedzés (általában futás és konditermi felkészülés) szerepel a programban. A kezdőnapon hiányzók közül Vlagyiszlav Kulesov, Dmitri Pestunov és Clint Filbrandt beutazásával kapcsolatban az anyaországi járványhelyzettel összefüggő gondok várhatók, kérdés, hogy a magyar hatóságok hogyan bírálják majd el a vízumkérelmüket. Csehország vonatkozásában jelenleg nincsenek problémák, Jan Daleckyt és Vojtech Klozt egyébként is későbbre várják.

Kormányzati források szerint a mostani időszakban a vírus behurcolása elleni védekezés a fő feladat, ezért beutazási korlátozásokat léptettek életbe, amelyek hetente módosulhatnak az aktuális események függvényében. Mindezekből világosan látható, hogy a folytatás menetrendje még eléggé képlékeny. A következő két hét sok mindenre választ adhat, de reálisabbnak tűnik, ha megfontoltan tervezünk, főleg nagyobb léptékben. A később érkezők SET-vizsgálata a tervek szerint leghamarabb július 27-én kerülhet sor. Ha minden jól megy, augusztus 3-ig tart majd az alapozás, azt követően a csapat napi egy konditermi és egy jeges edzéssel készül a következő bajnoki szezonra.

=Müller Károly=

TOVÁBBI FOTÓK AZ ELSŐ NAPRÓL

Fotók: Derencsényi István