Kulesov: Örülök, hogy továbbra is a DEAC játékosa lehetek

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a DEAC több jégkorongjátékossal is szerződést hosszabbított. Köztük van a 21 éves orosz támadó, Vlagyiszlav Kulesov (röviden „Kule”) is, aki a 2015-16-os szezontól kezdve hokizik debreceni színekben.

A jaroszlavli születésű fiatalember ifi játékosként került városunkba, előtte oroszországi U17-es döntőt játszott a Lokomotív csapatával. A következő három idényben a magyar- és az osztrák ifi, illetve junior bajnokságokban szerepelt, szinte mindig pozitív pont/meccs átlagokat produkálva. A 2018-19-es idényben mutatkozott be a DEAC felnőtt csapatában. A villámgyors, félelmet nem ismerő játékos remek fizikuma komoly technikai felkészültséggel párosul. Az elmúlt szezonban 25 pontot, 10 gólt és 15 gólpasszt termelt, ezzel előkelő helyen végzett a házi pontlistán. Bízunk abban, hogy a 2020-21-es idényben is gyakran használja majd a góllövő ütőjét.

A támadót jaroszlavli otthonában értük el, és így kommentálta szerződésének meghosszabbítását:

Nagy örömmel tölt el, hogy továbbra is a DEAC játékosa lehetek. A múlt szezonban sokat fejlődtem, ezt szeretném folytatni a következő idényben is. Remélem, hogy az új bajnoki idényben a csapat és jómagam is sikerrel vesszük majd az akadályokat. Bizakodom, hogy addigra véget ér a járvány és újra beköszönt a békesség, a nyugalom világszerte” – fogalmazott Vlagyiszlav Kulesov.

=MK=