Mazzag Dániel harmadszor is hosszabbított

A rutinos támadó 2019 tavaszán igazolt Debrecenbe, és az ideivel együtt már harmadszor újította meg a szerződését.

Mazzag Dániel nem egy vándormadár típus, nevelőegyesülete korosztályos, illetve felnőttcsapatai mellett mostanáig kizárólag az egyetemisták kötelékében hokizott.

A 2012-13-as szezonban kapott először helyet az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifiegyüttesében, az első szezonjában 9 meccsen 16 pontig jutott. A következő szezonban az EBJL-ben is pályára lépett, ahol ugyancsak 16 pontot gyűjtött, csapatával megnyerték az osztrák bázisú ifibajnokságot. Részt vett a Divízó 1 B csoportos ifi világbajnokságon, ahonnan aranyérmet hozott haza. A 2014-15-ös idényt a juniorok között töltötte. 44 alkalommal lépett a jégre az osztrák juniorban (EBYSL), 39 góljával a bajnoki címhez segítette csapatát, miközben itthon is jól ment neki a játék. Ott volt az U20-as junior nemzeti válogatottunk keretében is. 37 találkozón kapott bizalmat a Fehérvár farmcsapatában, de szerepelt a juniorok között is, közben kis híján elérte a pont/meccs átlagot. Erre az évadra is jutott egy U20-as vb, ezúttal a Divízió 2/A csoportban. 2016 és 2019 között a Fehérvári Titánok sorait erősítette, azonban átlaga a máig utolsó fehérvári idényében visszaesett, ami számára azt erősítette meg, hogy némi levegőváltozás hasznos lehetne. Új csapat után nézett, és végül megegyezett a mieinkkel.

– Nem vagyok olyan karakterű ember, aki azonnal továbbáll, ha nem tetszik neki valami, jobban szeretem türelmesen mérlegelni a dolgokat – fogalmazott Mazzag Dániel. – A DEAC-nál a kezdetektől azt tapasztaltam, hogy jól működnek a klub és a játékosok kapcsolatai. Itt nem csak az eredmények számítanak, akkor is odafigyelnek ránk, amikor gondjaink vannak, például, amikor sérülést szenvedünk. Rajtunk tartják a szemüket, kérni sem kell, már kérdezik, hogy miben segíthetnek?! Mindezek apróságoknak tűnhetnek, de nagyon fontos apróságok és nagyon jóleső érzéseket keltenek. Az pedig külön értéket képvisel, hogy egy nagyegyesület ilyen módon is képes odafigyelni az egyénekre. Ezért elsősorban a szakosztály vezetését és a stábot illeti a köszönet.

-Eddig összesen 80 pontot szereztél a MOL és az Erste Ligában, ebből 10 jutott a tavalyi alapszakaszra, míg a Playoffban három találat és három assziszt volt a termésed. A statisztika arra mutat, hogy a játékodban kiemelt helyet foglal el a mezőnymunka és a helyzetek kialakítása.

– Önzetlen srácnak gondolom magamat, aki szívesen támogatja jó átadásokkal a társait. Nem szokásom a kék vonalnál várni az indítást, én inkább visszajárok védekezni, blokkolni, teszem, amit kell. Ez hatványozottan megjelent a tavalyi rájátszásban, amikor sok volt a sérültünk és pótolni kellett a hiányzókat.

– Tudtál-e egy jót pihenni, és meddig jutottál a nyári felkészülésben?

– A nyári felkészülési programon módosítottam egy kicsit. Tavaly ilyenkor főleg a fizikai fejlesztésre koncentráltam, az idén viszont több időt szánok a technikai munkára. A korongbiztosság van a fókuszban, és általában a korongos munka. Az ezzel összefüggő készségek megvannak bennem, de idáig kevesebbet foglalkoztam velük, itt az ideje feleleveníteni őket. Egyébként kipihentem magamat, a testvéreimmel négy napot töltöttünk Horvátországban. Jelenleg edzésben vagyok és várom az új szezon kezdetét. A következő idényben én is szeretnék egy kicsit többet elérni, mint legutóbb, jó lenne ráhajtani a Szuperkupára.

=Müller Károly=