Molnár Dávid: Nem kellett sokat gondolkodnom

A napokban szerződést hosszabbított jégkorongcsapatunk 21 éves játékosa, Molnár Dávid is, aki többek között a döntésének okáról és a kialakult helyzetről beszélt honlapunknak.

Molnár Dávidról köztudott, hogy szinte a teljes sportpályafutása városunkhoz kötődik.  Debrecenben sajátította el a hoki alapjait és kivételes tehetsége már igen korán megmutatkozott. 2012-ben debütált a Debreceni HK U18-as csapatában, két évvel később szerephez jutott a szlovák ifi- és a junior ligákban is, ahol mindvégig kiváló pontátlagokat produkált. Az 2015-16-os szezonban tagja volt a Divizió 1/B csoportban aranyérmet szerző magyar ifi válogatottnak, majd egy évvel később a juniorok között szintén világbajnoki címet nyert. A 2016-17-es idényben helyet követelt magának a felnőttek között, 26 meccsen lépett a jégre a MOL Ligában. A következő szezont a MAC csapatában töltötte, ahol bajnok lett az ERSTE Ligában, de a szíve csak visszahúzta Debrecenbe. Az utóbbi két idényben biztos helye volt a DEAC felnőtt együttesében, pár napja pedig híre jött, hogy aláírt a 2020-21-es bajnokságra is.

Musial mester már a középszakasz vége táján jelezte, hogy számít rám a következő idényben – idézte fel a történteket a fiatal csatár. – Jól éreztem magam a srácok között, a játék is jobban ment, mint előzőleg, így a szezon végén már nem kellett sokat töprengeni. Mostanában a megszokottnál jóval több idő jut a családra és a barátokra, de én azért jobban örülnék, ha együtt készülhetnék a többiekkel. Addig is csinálom a személyre szabott edzésprogramot. Korábban a barátaimmal jobbára videójátékokkal töltöttük az időt, de ezeket már kezdjük unni. Most apámnál vagyok, dolgozgatunk a kertben és minden nap bográcsozunk. Már olyan jól megy a sütés-főzés, hogy a pályafutásom végén felvirágoztathatok egy egész étteremláncot… Nagyjából így telnek a napjaim. Remélem, hogy otthon marad, aki csak teheti, és gyorsan vége lesz a járványnak! Addig is vigyázzunk egymásra és magunkra is!

=MK=