Nem megyünk feltartott kézzel a Tüskébe!

A Titánokkal megvívott vasárnapi mérkőzés nem csupán a győzelem és a javuló játék miatt volt fontos az egyetemisták számára, hanem azért is, mivel éles felkészülési lehetőséget nyújtott a mieinknek az FTC-Telekom elleni szerdai összecsapásra. Hogyha kicsit is hihetünk ugyanis a papírformának, akkor zöld-fehérek ellen jóval nehezebb dolgunk lesz, mint a múlt hétvégén, pedig azt sem nevezhettük éppen könnyűnek.

Az Erste Liga tabellája a járvány jóvoltából még mindig eléggé kaotikus képet mutat, bár a mieink és a fővárosiak teljesítménye azért összevethető. Jelen állás szerint szerdai ellenlábasunk a 2. helyen tanyázik 13 meccsen megszerzett 25 pontjával, míg az egyetemisták a negyedikek, ők 12 találkozón 22 pontot gyűjtöttek össze. A rendes játékidőben besöpört győzelmek terén mi állunk jobban (6-4), a vereségek tekintetében a Fradi (1-3), a teljesítmények között alig van különbség, most éppen a zöldek vezetnek 3 százalékponttal.

Egymás ellen szeptember 25-én mérkőztünk utoljára és emlékezetes mérkőzésen hosszabbításban nyertünk, 0-3-ról megfordítva a találkozót. Ebből az eredményből sajnos, igazán csak annyi vetíthető előre, hogy szerdán a fradisták még nagyobb vehemenciával fognak küzdeni ellenünk. A szezon tapasztalatai alapján egyébként is nyilvánvaló, hogy az ellenfelünk rendkívül egységes, jól felépített gárda, akik a jelenlegi szezonban is a bajnoki cím egyik fő várományosai. Ehhez minden szükséges feltétel adott; négy szinte azonos képességű sorral rendelkeznek, a légiósaik is nagy hasznára vannak az együttesnek és kapusposzton sincsenek gondjaik. Nem véletlen, hogy rendes játékidőben csak a Brassó tudta legyőzni őket, bár november végén, az erdélyi túrájukon azért elhullajtottak három pontot.

A mieinkről szólva talán a legfontosabb, hogy a srácok kikászálódóban vannak a gödörből és a Titánok ellen aratott győzelmükkel az önbizalmuk is visszatérni látszik. Fizikai, illetve taktikai téren nagy valószínűséggel nem lesznek problémáink, a mentális erejüket kell még „helyreállítani”. A támadó szekciónkban szerencsére nem csupán a „cseh sor” gólerős, a hazai játékosok is képesek hozzátenni a magukét a mindenkori eredményhez. A Titánok elleni mérkőzés bebizonyította, hogy Hetényi Zoli vezetésével a mieink képesek rendkívül hatékonyan bekkelni, de a könnyelmű megoldások és a felesleges kiállítások számát a minimálisra kell csökkenteni. Másként kevés esélyünk lehet az erejük teljében lévő zöld-fehérekkel szemben. A csapatunkban mindenki egészséges, teljes kerettel utazunk Budapestre és várhatóan hasonló felállásban lépünk a jégre, mint a Titánok ellen.

Szomorú, de talán egy kicsit a mieinknek kedvez, hogy a szerdai mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg, a lényeges kérdések azonban így is, úgy is a pályán dőlnek majd el. Összességében rangadó mérkőzésre számítunk és kérjük a szurkolókat, hogy minél többen kísérjék figyelemmel az M4 Sport élő közvetítését! A srácoknak tudniuk kell; a szurkolóik akkor is velük vannak, ha a meccsen nem lehetnek jelen.

2020.12.02. 17.15 Tüskecsarnok
EL 30
FTC-Telekom – DEAC

=Müller Károly=