Pörgős, kemény edzéssel nyitottak az egyetemisták

Háromhetes intenzív és megerőltető fizikai képzés után, augusztus 4-én a jégen folytatta a felkészülését a DEAC Erste Ligás együttese.

Az előző hét végén az orosz légiósok is megérkeztek, így David Musial és Kecskeméti Áron vezetésével a teljes keret megkezdte a jeges munkát, kiegészülve néhány utánpótlás játékossal is. A napot mintegy 20-25 perces konditermi edzés vezette be, ezt követően beszélgettünk Vokla Rolanddal a DEAC védelmének egyik oszlopával.

– A kiváló hátvédtől először arról érdeklődtünk, jég híján milyen munkával telt az edzésidő az elmúlt hetekben?

V.R.: – Az első, július 13-ai találkozástól kezdve eddig csak száraz edzéseket tartottunk. Az erőnléti felkészülés eleve nem a változatosságról szól, bár az edzőink igyekeztek enyhíteni a kényszerű monotóniát. Hétfőn és kedden a konditeremben gyakoroltunk, szerdán futás, majd foci szerepelt a programban.  Ezeket követték a csütörtöki bunyó-edzések, míg pénteken ismét nyomtuk a konditermi munkát. Aztán minden kezdődött előröl, az utolsó napokban már untuk is egy kicsit és nagyon vártuk a jeges edzéseket. Tegnap volt egy csapattalálkozónk, videózással és taktikai megbeszéléssel fűszerezve. A mai naptól végre más mederben zajlanak az edzések; 20 perces kondizással indul a tréning, majd 45 perces jégedzés következik, végül egy jégkészítést követőn újabb egy órás jeges szakaszt csinálunk végig.

– Azért ez sem lesz kimondott nagymama-torna, de nem is panaszkodhattok a monotóniára.

V.R.: – Nem panaszkodtunk, de nem is volt egyszerű az első szakaszt végig csinálni. Ezután viszont jól ki kell használni minden percet, hiszen rövidesen következnek a felkészülési találkozók is, nehéz ellenfelekkel szemben. A hangulat jó, mindenki egészséges és komoly akarással állunk bele a jeges munkába. Az új csapattagokról – legyenek azok magyarok, vagy légiósok – csak jó dolgokat tudok mondani, mostanáig kizárólag pozitív benyomásokat szereztünk velük kapcsolatban. Joggal bízhatunk abban, hogy erősségei lesznek a mieinknek.

Az első jégedzés – ahogyan azt Vokla Roli előjelezte – a hajtásról és a lendületről szólt. Játékosaink olyan keményen beleálltak a küzdelmekbe, mintha már tétmeccsen lettek volna. Az első tréning igencsak biztatóra sikeredett, Kecskeméti Áron másodedző szerint felülmúlta a stáb várakozásait is. Csak így tovább fiúk!

FOTÓK AZ EDZÉSRŐL

=MK=