Sándor Bence és Szabó Kornél a DEAC negyedik bekkpárja

A DEAC jégkorongcsapatának első jeges edzése során vált véglegessé, hogy a debreceni utánpótlás két sokra hivatott sportolója, Sándor Bence és Szabó Kornél meghívást kapott a felnőttcsapat keretébe. Mindketten a Debreceni HK saját nevelésű játékosai, akik az elmúlt néhány szezonban komoly szerepet játszottak ifi és a junior csapataink sikereiben.

Sándor Bence számára nem ismeretlen az új szerepkör, hiszen a tavalyi idényben többször is játéklehetőséghez jutott és szépen megállta a helyét a felnőttek között. Bence így emlékszik vissza a kezdetekre:

Az elmúlt idényben csaknem végig együtt készültem a felnőttcsapattal. Eleinte hetente két alkalommal edzettem velük, később azonban az iskola átállt az online oktatásra, így minden edzésen részt tudtam venni. Nagyon jól éreztem magamat, rengeteget tanultam és fizikailag is sokat erősödtem. Összesen 6 mérkőzésen kaptam játéklehetőséget és egy gólpasszal járultam hozzá a csapat eredményeihez. Nagyszerű érzés, hogy ezúttal is az Erste Ligásokkal kezdhetem meg a szezont. A vezetőedzőnk úgy nyilatkozott, hogy 7-8. hátvédként vesz számításba. Remélem, hogy sok esélyt kapok majd a bizonyításra. Remélem, élni tudok a lehetőségekkel és jó játékkal hálálhatom meg az edzőim bizalmát – fogalmazott Sándor Bence.

Szabó Kornél Finnországban kezdte meg a 2020-21-es idényt. Hazatérve kiváló teljesítményt nyújtott a magyar bajnokságban, többek között jelentős érdemeket szerzett (Bencével együtt) U18-as együttesünk bronzérmes helyezésének kivívásában. Csapattársához hasonlóan ő is a rá váró feladatokról beszélt.

Mióta hazaérkeztem és eldőlt, hogy a Debreceni Egyetem Műszaki Karán fogok továbbtanulni, a fő célom az volt, hogy bekerüljek a DEAC felnőttcsapatába. Nagyon örülök, hogy sikerült és szeretnék minél több játékidőt kiharcolni magamnak. Nyilván vannak még hiányosságaim, például a fizikai játék terén, melyeknek pótlásán jelenleg is dolgozom. A célom az, hogy stabil kerettag legyek és bízom abban, hogy egyre több éles meccsen kapok majd játékperceket.

Mindig öröm látni, amikor ifjú tehetségek bekopogtatnak egy élcsapat öltözőjébe, szűkebb pátriánkban különösen. Szívből kívánunk sok sikert Kornélnak és Bencének, reméljük még nagyon sok örömet szereznek edzőiknek éppúgy, mint a debreceni szurkolóknak!

=Müller Károly=