Szombaton újabb bajnokaspiráns érkezik

A Brassó elleni, csütörtöki rangadó után alig tudtak egy mély levegőt venni a debreceniek, máris kezdhettek ráhangolódni a szombat esti összecsapásra, az SC Csíkszereda ellenfeleként. Az erdélyi sztárcsapat ugyanúgy az Erste Liga bajnoki címére pályázik, mint a legutóbbi ellenfelünk, kicsit más hokit játszanak, mint a brassói gárda, de hozzájuk hasonlóan nagyon erős és mély játékoskerettel rendelkeznek.

A csíkszeredai együttes tavaly szeptember végén kapcsolódott be a bajnoki küzdelmekbe. A mieinkkel október elején találkoztak először Debrecenben és sima, 6-3-as vereséget szenvedtek. A jelenlegi légiósaik egy része akkor már ott volt azon a találkozón, de erőállapot és szervezettség terén még alacsonyabb szintet képviseltek. Ezután egy nagyon hosszú Covid-os időszak következett, december elején tértek vissza, otthonukban mindjárt el is kapták őket a mieink.

Azóta az erdélyiek visszanyerték az erejüket, az önbizalmukat és jórészt sikeresen teljesítették az aktuális magyarországi túrájukat. A szeredaiak a magyarországi csapatokkal szemben 6 meccses győzelmi szériát mondhatnak a magukénak, bár ezt a képet némileg árnyalja, hogy nemrég nagy gólkülönbségű vereséget szenvedtek a az FTC-Telekom csapatától. Két nappal később, csütörtökön egyébként feledtették az előző játéknapot, egy hetest szórtak a szintén nem gyenge újpesti alakulatnak.

A szeredaiak játékoskerete már a tavalyi szezonban felülmúlta a Liga csapatainak java részét, az idei szezonra pedig még tovább erősödtek. A támadó potenciáljuk különösen erős, de a csatáraik közül is kiemelkedik az első sor; Blackwater, Coombs és Yellow Horn, akik nagy elánnal lövöldözik a gólokat, nem csoda, hogy a múlt hét legjobb játékosa éppen Yellow Horn lett a Ligában. A 2. sort Becze és Taratukhin fémjelezte, Maylan és Tousignant pedig legutóbb a harmadikat, de a hátvéd Wishart is nagy nyereség volt az erdélyiek számára. Sokat látott, rutinos, túlnyomó részt kanadai légiósokról van szó, akik sokfelé hokiztak már, így sok mindent tudnak a jégkorongról.

A hokiban is közismert, hogy minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfele megenged. Ahogyan a csütörtöki meccs java részében a mieink nem engedték levegőhöz jutni a nagynevű brassói hokisokat, úgy el tudjuk venni az időt és a területet a csíkiaktól is, ennek módját a srácok jól ismerik. A sikerhez persze meg kellene találni a góllövő ütőinket is, adott esetben több gólra is szükség lenne a szeredai támadó potenciállal szemben. Reméljük, mindenki tisztában van azzal, hogy a srácokra most nem szabad direkt elvárásokkal újabb terheket pakolni, bízni kell bennük, hiszen náluk jobban senki sem akarja a gólokat, a győzelmeket!

A vasárnapi rangadóról ismét az Erste Liga TV közvetít élőben. Arra biztatjuk a tisztelt Szurkolókat, hogy minél többen kövessék az adást, mivel egyre nyilvánvalóbb; még várni kell a közönség visszatérésére!

2021.01.23. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 120
DEAC – Sport Club Csíkszereda

=Müller Károly=