Tabellaszomszédok rangadója

Feszített ütemben folynak az Erste Liga alapszakaszának mérkőzései, csütörtökön a Brassói Farkasok, szombaton a Sport Club Csíkszereda ellen léptünk a jégre, hétfőn este pedig az FTC-Telekom vizitál a Debreceni Jégcsarnokban. Rangadó rangadót követ tehát és nem lehet kiszámítani, hogy a következő összecsapáson a riválisok hogyan szerepelnek. Az előző két meccsen összességében nem teljesítettek rosszul az egyetemisták; a bivalyerős brassói alakulat ugyan két ponttal megrövidítette a mieinket, a szeredai élcsapat viszont üres kézzel távozott a cívisvárosból.

A zöld-fehérek jelenleg hét ponttal vezetik a Liga ranglistáját, éppen a mieink előtt, akik a második helyet foglalják el 51 szerzett ponttal. A fővárosiak legutóbbi nyolc mérkőzésükből hetet megnyertek, a legyőzöttek között szerepel a MAC HKB, a Gyergyói HK, a Brassó, valamint a Csíkszereda is. A papírforma szerint a hétfőn a Liga legerősebb együttesével kerülünk szembe, részben a kiemelkedő játékerő, részben a mentális felkészültség okán. A FTC játékoskerete mély, a csapat stábja válogathat a feladatok megoldására legalkalmasabb játékosok között. Az együttesben harcedzett légiósok találhatók, akik folyamatosan tolják a zöldek szekerét. A két finn, Karmeniemi és Kulmala régi ismerőse a hazai mezőnynek, de a később átigazolt Justin Hogdman és Mitch Versteeg is komoly erősítést jelentenek. Nem feledkezhetünk meg a sokszoros magyar válogatottakról sem, mint például Nagy Gergő, Somogyi Balázs, vagy a rendkívül gyorsan beilleszkedett támadó, Kóger Dániel, hogy csak a legismertebbeket említsük.

A ferencvárosi csapat egyik komoly erénye, hogy mérkőzés közben is képesek váltani, újat mutatni, ez történt az Opten Vasas elleni legutóbbi találkozójukon is. Nem arról van szó, hogy pusztán rákapcsolnak, hanem azt, hogy képesek menet közben taktikát váltani és mindezt gólokkal nyomatékosítani.

Vitán felül áll, hogy hétfőn roppant nehéz dolga lesz a mieinknek, hacsak nem játszik formán kívül az ellenfél, márpedig ez elég nehezen képzelhető el ennyi kiváló játékos mellett. Persze mindez nem lehetetlen feladat. A szezon során győztünk már le bajnokaspiráns csapatokat, olyanokat is, akiket korábban feljebb rangsorolták a mieinknél. Észre kell venni a csapatunk értékeit, hiszen adva van egy remek kis társaság, akik nem nyilatkoztatják ki egy szezonnal korábban, hol fognak tartani a végelszámolásnál. Szerények, de elszántak, nagyon szeretnek győzni és minden tőlük telhetőt megtesznek a győzelem érdekében. Ez az a mentalitás, amire hétfőn este is biztosan lehet számítani.

A DEAC-FTC-Telekom találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti. A tisztelt Szurkolókat ezúton is arra biztatjuk, hogy figyeljék élő egyenesben a történéseket és bízzanak abban, hogy a srácok ezúttal is megszépítik az esténket!

2021.01.25. 20.00 Debreceni Jégcsarnok
EL 106
DEAC – FTC-Telekom

=Müller Károly=