Két Ligakupa-mérkőzést játszanak a héten kéziseink

Kedden és csütörtökön a Nyíregyházával csap össze a DEAC kézilabdacsapata a Ligakupában.

A Magyar Kupától ugyan búcsúztak, de két sorozatban még érdekeltek a DEAC kézilabdázói, akik a Ligakupa D-csoportjában kedden 18.30 órakor a Nyíregyháza együttesét fogadják a DESOK-ban, majd két nappal később, 18 órakor a Continental Arenában megrendezik a visszavágót is.

Négy forduló után a DEAC négy ponttal jelenleg a második helyen áll a nyolcpontos Eger mögött, mérlege két győzelem és két vereség. Az Ózd ellen kétszer is diadalmaskodtunk, az NB I-ben szereplő hevesiektől mindkétszer vereséget szenvedtünk.

Ami a nyíregyháziakat illeti, hazai pályán ők is nyertek az Ózdi KC ellen, amelytől azonban idegenben sima vereséget szenvedtek, és szintén alulmaradtak az Eger elleni két mérkőzésen.

A Ligakupában a nyolc csoportgyőztes jut a negyeddöntőbe. Bár matematikailag még beérhetnénk az éllovas Egert, ám erre igen csekély az esély, mivel a Heves megyeiek a legerősebb játékerőt képviselik a csoportban, és van még két meccsük az Ózd ellen. A sorozat ugyanakkor remek lehetőség játékosaink számára, hogy megkapják a meccsterhelést, és a január 30-án rendezendő idei első bajnokira való felkészülést is segíti.

Ligakupa D-csoport
DEAC–Nyíregyháza
kedd 18.30, DESOK

Nyíregyháza-DEAC
csütörtök 18.00, Continental Arena