Sima továbbjutás a kupában

A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Nyíregyháza felett a Magyar Kupa első fordulójában.

A remek bajnoki kezdés után ma este Magyar Kupa-mérkőzés várt a DEAC kézilabdázóira. Az ellenfél a szintén másodosztályban szereplő Nyíregyháza volt a DESOK-ban.

A találkozón végig magabiztosan teljesített csapatunk, fokozatosan egyre nagyobb előnyre tettünk szert. Sajnos a 17. percben súlyos térdsérülést szenvedett István Péter. A nyíregyházi kézisek rendkívül sportszerűen segítettek a szerencsétlenül járt játékost az öltözőbe vinni. A beállót végül mentő vitte kórházba, felépülése hosszabb időt vesz igénybe.

Az eset érthetően megzavarta a mieinket, kissé megtört a lendület, de utána ismét magunkra találtunk és végül magabiztos, 33-21-es győzelmet arattunk.

A DEAC tehát a második fordulóba jutott, ahol a KIKI SKFT–Mizse KC győztesével találkozik majd.

Simább meccs volt, mint a Mezőkövesd elleni bajnoki, de a formánk még mindig nem alakult ki – kezdte Szabó Csaba másodedző. – Kissé hullámzó a teljesítményünk, de ez a többi csapatra is igaz a kialakult helyzet miatt. Peti sérülése után lelkileg nehéz volt visszajönni a meccsbe. Próbáltunk érte is küzdeni, szívből kívánunk neki jobbulást!

Magyar Kupa, 1. forduló
DEAC – Nyíregyháza 33-21 (17-9)

DESOK, 200 néző. Vezette: Bátori, Szécsi.
DEAC: Mándi, Kőrizs, Maródi – Hornyák Z., Mezei 2, Bíró Á. 4, Vécsey 3, Kathi 4, István P. 5 (1), Leiter 1, Illés 6 (1), Hornyák B. 1, Pál G., Kiss D. 3 (2), Dobos 3, Mórucz 1.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3

Derencsényi István fotói a mérkőzésről