Szép hazai búcsú

Sikerült alaposan visszavágni az Ózdnak, és ezzel nagyon fontos két pontot szerezett csapatunk.

Olyan ellenfelet fogadott együttesünk, amelytől bő két hete 11 gólos vereséget szenvedett idegenben, ám most itt volt a lehetőség a visszavágásra. Az Ózd elleni találkozó egyben az utolsó hazai mérkőzés is volt a 2020-2021-es szezonban, ezt leszámítva még két igen nehéz idegenbeli találkozó vár a DEAC-ra, így nagyon fontos volt, hogy behúzzuk ezt a meccset, és távolabb kerüljünk az osztályozós helytől. Hosszú idő után újra nézők előtt játszhatott együttesünk.

Az első néhány támadás mindkét oldalon eredménytelennek bizonyult, a 4. percben zörrent meg először a háló, szerencsére a vendégeké. Jól védekeztünk, a ziccereinket pedig értékesítettük, és 3-0-ra megléptünk. Látta is a vendégek edzője, Kocsis Csaba, hogy fel kell ráznia csapatát, időt kért, de hiába, tíz perc után tudott csak először kapuba találni együttese. Kőrizs István fontos labdákat hárított, a gyors indításaink pedig góllal zárultak. Próbáltak kapaszkodni az ózdiak, de masszív védekezésünknek nem találták az ellenszerét.

Hatgólos előnnyel kezdtünk a második félidőt. Továbbra is remekül működött a védekezésünk, a borsodiak közel 10 percen keresztül képtelenek voltak a hálóba találni. Bár támadásban becsúsztak hibák, néha elkapkodtuk a gyors akciókat, de összességében remek teljesítményt nyújtott a DEAC ezen a meccsen, ennek köszönhetően nyolcgólos győzelmet aratott.

A szezonban talán most működött legjobban a védekezésünk – kezdte Bíró Imre. – Megállítottuk azokat az akciókat, amelyeket az Ózd a többi meccsen jó ritmusban lehozott. Talán abban voltunk eredményesebbek, hogy ezekbe a mozgásirányokba beleálltunk, az ellenfél elkezdett pontatlanná, türelmetlenné válni, ami csak tovább javította a mi lehetőségeinket. Van még hátra két idegenbeli mérkőzés két erős csapat ellen. Jövő héten Békésre megyünk, ha ezt a védekezést meg tudjuk tartani, akkor van keresnivalónk ott is. Most nagyon fontos volt a két pont begyűjtése, és szerintem a játékosok maximálisan érezték ennek a jelentőségét” – zárta a DEAC vezetőedzője.

NB I/B, 21. forduló
DEAC–ÓAM-Ózdi KC 23-15 (14-8)

DESOK, 200 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
DEAC: Kőrizs – Gidai 1, István P. 5, Pál G. 2, Hornyák Z., Mucza 4, Illés 6 (1); Mándi, Maródi, Pethő 3 (1), Bíró Á. 2, Mórucz, Kathi, Hornyák B., Péter D., Tóth M.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/4, ill. 2/3